Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Μεγαλόπολη: Πέμπτη 4 Μαϊου μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ (βίντεο )

Η Μεγαλόπολη σύσσωμη λέει ΟΧΙ στην πώληση της ΔΕΗ
Μετά την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα
φορείς, πολίτες , εργαζόμενοι και θεσμοί εναντιώνονται
στο σχέδιο αποδόμησης της ΔΕΗ
Πέμπτη 4 Μαΐου 2017  ώρα 19.30
μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης

Βίντεο της συγκέντρωσης από το Arcadia Portal



-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης "ΚΑΛΛΙΣΤΩ",στηρίζει την πόλη μας και συμμετέχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι μαζικοί φορείς της περιοχής, την Πέμπτη 4 Μαϊου 2017, στις 19:30,στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης,ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.
---------------------------------------------------------------------------------

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών για δρομολόγηση της πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, προκειμένου να επιτευχθεί το «άνοιγμα» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πιστεύει ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση βοηθάει να ικανοποιηθούν οι δανειστές λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία.

Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η εκχώρηση πελατών της στην λιανική συνιστούν μεγάλη και ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Η Μεγαλόπολη και οι έμποροι της περιοχής είναι αντίθετοι σε κάθε λογής ξεπούλημα της περιουσίας της ΔΕΗ.

Αυτό το Εθνικό έγκλημα θα μας βρει απέναντι σε κάθε έναν από αυτούς που θέλουν να ρημάξουν την χώρα και την πόλη μας.

Η Μεγαλόπολη έχει δώσει γη - ύδωρ και αίμα στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και δεν θα δεχτεί κανέναν ιδιώτη.

Η απόφαση των δανειστών και της κυβέρνησης θα μας βρει μαζί με όλους όσους παλέψουν για άρση των βλέψεων αυτών.

Όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ, αλλά κυρίως για την εθνική οικονομία, την κοινωνία, την ανάπτυξη, το περιβάλλον και την εθνική κυριαρχία.

Ο αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης μας στο δρόμο του αγώνα .

Για τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας
Νίκος Αντώνακας                                         Χ. Γεωργακόπουλος
------------------------------------------------------------------------------------

Ο Σύλλογος Νέων Μεγαλόπολης « ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ » δηλώνει την αντίθεσή του στην πώληση των μονάδων της Δ.Ε.Η. Πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της, ανήκει σε όλους μας ! Αυτή την καταδικαστική απόφαση πρέπει να την αποτρέψουμε!

Όλοι λοιπόν σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και λοιποί φορείς του τόπου μας δηλώνοντας έμπρακτα την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα που επιχειρείται αλλά και την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους.



6 σχόλια:

  1. Δεν φτανει να βγαζουμε ανακοινωσεις για τα ματια του κοσμου .Ο ταδε συλλογος παρων ??ο ταδε παρων?? ο ταδε παρων. Με μια απλη ματια αν ολοι αυτοι ηταν παροντες θα γεμιζε η πλατεια. Αλλα δυστυχως ουτε καλιστω (οι δυο τρεις παρουσιες δεν σηματοδοτουν υγιες συλλογο) ουτε εμπορικος (αστειος προεδρος κουστουμι-πανηγυρι-καταθεση στεφανων ) ουτε δραση στο συλλογο νεων . Σεβαστες οι προσπαθειες μερικων να ξυπνησουμε αλλα η αγγελαδα εχει ψοφισει. Οσο για τους ΑΜΕΣΑ ενδιαφερομενους με ένα χοντροκομμενο υπολογισμο : 1500 εργαζομενοι Χ3 μελη κάθε οικογενεια =4500 διαμαρτυρομενα ατομα στη πλατεια.Ας υποθεσουμε ότι 1000 ατομα ειχαν σοβαρο θεμα απουσιας που διαολο ηταν οι 3500 αμεσα εξαρτωμενοι υπαλληλοι της ΔΕΗ και οι οικογενειες τους ??? Για δε την ψηλοτακουνη μονιμως γελαστη κυρια, τους δεν πληρωνω ,τους λαφαζανιδες και κατι παρομοιους ,δυστυχως ΠΡΟΔΩΣΑΝ κάθε προσδοκια νεων δρομων στα πολιτικα πραγματα της χωρας .
    Σουρβαιβορ-φραπεδακι-γλυψιμο. Το ιδεατο τριπτυχο της πλειοψηφιας του νεοελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΗΧΩΣ εχεις απολυτο δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94/τ.Α΄/14.08.2015) εγκρίθηκε το 3ο Μνημόνιο, για όσους το έχουν ξεχάσει...Εγκρίθηκε με την ψήφο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛΛ, τον Αύγουστο του 2015, δηλαδή πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές...
    Αυτό το Νόμο τον ψήφισαν ΚΑΙ οι Βουλευτές Αρκαδίας (πλην του κ. Ζαχαριά).
    Στη σελ. 1029 του Νόμου, που αναφέρεται στις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο χώρο της ενέργειας, σε συμμόρφωση με τους όρους του νέου Μνημονίου, σημειώνεται ότι "...Σε κάθε περίπτωση, έως το 2020 καμία επιχείρηση δεν θα μπορεί να παράγει ή να εισάγει, άμεσα ή έμμεσα, πάνω από το 50% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται και εισάγεται στην Ελλάδα (νομοθεσία που θα θεσπιστεί ως προαπαιτούμενο)...".
    Δηλαδή, με αυτό το νόμο υπήρξε δέσμευση ότι η ΔΕΗ, έως το 2020 πρέπει να παράγει λιγότερο από το 50% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται στη Χώρα...
    Επειδή κανένας ιδιώτης δεν είναι μαλάκας να βάλει φράγκα και να κατασκευάσει νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (λιγνιτικές και λοιπές), για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου προκρίνεται η πώληση (ουσιαστικά το ξεπούλημα) μονάδων της ΔΕΗ, προκειμένου να επιτευχθεί η παραπάνω δέσμευση...Συνεπώς, με την ψήφο τους, συριζαίοι, δεξιοί και κεντρώοι βουλευτές αποφάσισαν για την εξέλιξη στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.
    Ένα μήνα μετά, το Σεπτέμβριο του 2015, έγιναν εκλογές. Ο μεγαλοπολίτικος λαός ψήφισε τα κόμματα που ψήφισαν αυτόν τον νόμο, κατά 75,5%, ή αλλιώς, 5.478 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ...
    Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλό μας! Δε φταίει "το κακό το ριζικό μας", αλλά το χεράκι μας που ψήφισε και θα ξαναψηφίσει αυτά τα κόμματα (προς αποφυγή παρεξήγησης, και τα υπόλοιπα, εάν ήταν στην εξουσία τα ίδια θα έκαναν).
    Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα βγώ στο συλλαλητήριο οταν γίνει υπέρ της πώλησης της ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιοι δεν το καταλαβαίνουν, έχουν μεγάλο πρόβλημα. Το έχω ξαναγράψει σε αυτήν την πάντα φιλόξενη ιστοσελίδα και άκουσα και τι δεν άκουσα από κάποιους που το παίζουν προοδευτικοί και σωτήρες μας: οι Σύλλογοι της Μεγαλόπολης είναι για γέλια και για να ικανοποιήσουν κάποιοι κύριοι και κυρίες τις ανόητες φιλοδοξίες τους, να πάρουν κάποιο αξιωματάκι να βολευτούν και να πείσουν τον εαυτό τους ότι κάτι αξίζουν, γιατί έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κάποιοι από αυτούς. Το συλλαλητήριο ανέδειξε τη γύμνια τους και την κατάντια μας. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου πανταχού παρών - κάπου στοχεύει - αλλά οι έμποροι της Μεγαλόπολης στενάζουν και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, η "Καλλιστώ" εκπροσωπούνταν με 3-4 γυναίκες, που φορούσαν κάτι άσπρα ελεεινά μπλουζάκια για διαφήμιση - δυσφήμιση στην ουσία του Συλλόγου τους με αυτά που κάνουν, η Κωνσταντοπούλου περιφερόμενο τίποτα, οι τοπικοί άρχοντες στον κόσμο τους, ο Δεσπότης μήπως πρέπει να έχει πιο συνετή παρουσία; Όλα αυτά δείχνουν και το μέλλον της πόλης και της περιοχής. Αν δεν φανεί ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος σοβαρός, γνώστης πραγμάτων, ηθικός, να πλαισιωθεί από σωστούς συνεργάτες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Ξυπνήστε όλοι. Η φτωχοποίησή μας θα είναι και οριζόντια και κάθετη. Διαλέξτε το μέλλον μας και σταματήστε τις σαχλαμάρες. ΟΛΟΙ ΣΑΣ, Κύριες και Κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Νικολάλου μάλλον μας περνάει για ηλίθιους εδώ στη Μεγαλόπολη!
    Στο λόγο της είπε ότι ο Τατούλης μπορεί να προλάβει να έρθει. Ποιον κοροιδεύεις? Αφου γι αυτό σε έστειλε με το Γιαννακούρα γιατί δεν θα ερχόταν και για να μαζέψεις την κατάσταση αν χρειαστεί γιατι ο Γιαννακούρας είναι αλλού.
    Αν το στηρίζατε το συλλαλητήριο θα έπρεπε να είναι όλοι οι εκλεγμένοι με την παράταξή σας αλλά και οι υποψηφιοί σας, αλλά που???

    ΑπάντησηΔιαγραφή