Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Σκατζός (παραμυθάς) εναντίον Τατούλη (κρεμασμένος) ! Απίστευτες κόντρες πολιτικών ανδρών.....

φωτο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

«Όλο θα και θα και θα … πάψε βρε παραμυθά» (Χρηστάκης), 
Επιμύθιο τέως Δημάρχου

Κύκλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολιάζοντας τις άναρθρες και υστερικές κραυγές τέως Δημάρχου έκαναν λόγο για την έκφραση ιδιοτελών, ακόμα και δόλιων ή και διεφθαρμένων σκέψεων, καθώς ο συγκεκριμένος ενώ στο παρελθόν ήταν υπέρμαχος του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, τώρα εμφανίζεται πολέμιός του, με μοναδικό επιχείρημα το κόστος διαχείρισης.

Αξίζει πρώτα και κύρια να σημειωθεί ότι ο εν λόγω, Δημοτικός Σύμβουλος πλέον, επιλέγει να αγνοήσει στις οιμωγές του, όχι μόνο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και την πρόσφατη ανακοίνωση της διυπουργικής επιτροπής, η οποία κάνει λόγο για το πιο οικονομικό έργο για τον πολίτη και καλεί τους Δήμους να μειώσουν αντίστοιχα τα ανταποδοτικά τέλη στους δημότες.

Η «υποτυπώδης» διαχείριση του Δήμου, την οποία διαφημίζει ως την πιο οικονομική, αποδεικνύεται σαφώς πιο ακριβή, σύμφωνα άλλωστε με τα στοιχεία που ο ίδιος έχει δημόσια ανακοινώσει τόσο στο Δήμο του, όσο και στο ΦΟΔΣΑ, και τα οποία είναι διαθέσιμα στο Διαύγεια.

Συγκεκριμένα, η προσωρινή διαχείριση του Δήμου του κοστίζει 65 ευρώ/τόνο, το κόστος δανεισμού του δεματοποιητή από την Περιφέρεια περίπου 30 ευρώ/τόνο, χωρίς βέβαια να συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ. Αυτό με απλά μαθηματικά σημαίνει πλέον των 120 ευρώ/τόνο με ΦΠΑ κόστος για τους δημότες. Σε αυτό το κόστος μάλιστα δε συνυπολογίζεται το κόστος του ρεύματος για τη λειτουργία του δεματοποιητή, που και αυτό το πληρώνει o Δήμος, αλλά και η χρήση δημοσίων απορριμματοφόρων με το κόστος να το επωμίζεται και πάλι ο Δήμος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το υπόλειμμα της «θαυμαστής» αυτής διαχείρισης ανέρχεται σε ποσοστό 70% επί των εισερχομένων απορριμμάτων και κανείς δε γνωρίζει που διατίθεται, αλλά και πόσο κοστίζει η απομάκρυνσή του.

Θα πρέπει γρήγορα να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα και να απολογηθεί στους δημότες για το αν οι ενέργειες αυτές προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον ή όχι.
--------------------------------------------------------------------------------

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί
Λαϊκή ρήση για τον Πέτρο Τατούλη 
Σε όλη την διάρκεια του πολιτικού μου βίου ο λόγος μου είχε πάντα ονοματεπώνυμο και έφερε την υπογραφή μου.

Ο Τατούλης προφανώς δεν έχει υπογραφή, ούτε λόγο. Κρύβεται πίσω από «Δελτία Τύπου», πίσω από «Κύκλους» και πίσω από διορισμένους αντιπεριφερειάρχες.

Αυτή είναι μία από τις βασικές μας πολιτικές διαφορές.

Υπάρχει όμως, μεταξύ άλλων και άλλη μια, που όσο περνά ο καιρός τόσο εμπεδώνεται στον κόσμο.

Εγώ παραμένω σταθερός στις αρχές μου, στις αξίες μου, στις ιδεολογικές μου πεποιθήσεις μη γινόμενος πολιτικός γυρολόγος για να κρατήσω το αξίωμά μου και ταυτόχρονα αφήνω ως παρακαταθήκη ότι ο πολιτικός καθίσταται χρήσιμος, όταν νικητής παραδίδει την σκυτάλη στον καλύτερο και παραμένει απλός στρατιώτης.

Άλλος είναι αυτός που χωρίς αρχές, χωρίς αξίες, χωρίς ιδεολογία και με αποκλειστικό γνώμονα την παραμονή στην καρέκλα, όποια και αν είναι αυτή, ενστερνιζόμενος κάθε μέσο, όχι μόνο προδίδει (Νέα Δημοκρατία) ,όχι μόνο μεταπηδά (ΠΑΣΟΚ), αλλά και δεν διστάζει να πέσει στην αγκαλιά αυτού που μόλις πριν λίγο έβριζε ταυτιζόμενος απολύτως μαζί του (ΣΥΡΙΖΑ)

Και αυτός ο «άλλος» έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Πέτρος Τατούλης.
Υπογραφή δεν γνωρίζω αν φέρει. 
Άραγε ποιος κινείται με «ιδιοτέλεια», ποιες έχει «δόλιες και διεφθαρμένες σκέψεις»;;;; (Σε αυτό το ζήτημα έπεται και συνέχεια………).
Ο κόσμος μας γνωρίζει και τους δυό μας.

Υ.Σ.
Όσον αφορά τα «Όλο θα και θα και θα….…» επειδή βρίσκομαι στην Αρχαία Ολυμπία και μέσω της παράκαμψης των Λαγκαδίων θέλω να προλάβω την πτήση από το πολιτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης για το Βερολίνο, μόλις επανέλθω έχοντας ολοκληρώσει τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, θα απαντήσω «στον παραμυθά», μιας και αντιλαμβάνομαι τον πανικό εις τον οποίο έχεi περιέλθει.

Άστρος 10 Απριλίου 2017
Μανώλης Σκαντζός                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου