Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

ΑΔΜΗΕ: 200 εκατομμύρια για αναβάθμιση του δικτύου στη Μεγαλόπολη

Επενδύσεις άνω των 2,1 δισ. ευρώ  για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης περιλαμβάνει  το πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ,  μ...

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ
Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη συνολικά χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή σε ευρώ για την προμήθεια υλικών διαγράμμισης.

Αναλυτικά οι πληροφορίες του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Στα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας προσφέρεται έκπτωση 20%

Συμμέτοχη Εκπαιδευτών στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, κατάλληλο για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία (150 ώρες).

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και με την επιστημονική υποστήριξη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων www.adulteduc.gr και, διοργανώνει: «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων».

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στην ιστοσελίδα του των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου www.katartisi.gr μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ANUGA
Η Διεθνής Έκθεση ANUGA είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση για το λιανικό εμπόριο στην υπηρεσία τροφίμων και ποτών, και την τροφοδοσία της αγοράς, καθώς προσελκύει το μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο, δίνοντας έτσι, την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γευτούν και να γνωρίσουν χιλιάδες υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα.
Διοργανώνεται στην Κολωνία, στον εκθεσιακό χώρο KOELNMESSE κάθε δεύτερη χρονιά.
Με δέκα εξειδικευμένα εμπορικές εκθέσεις σε 10 αίθουσες και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, η Anuga είναι το πιο αναγνωρισμένο γεγονός και με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Όλες οι πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Εκθέσεις).ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε η αναπληρώτρια υπ. Οικονομικών κα Παπανάτσιου στις δαπάνες που λαμβάνονται υπόψη για την κατοχύρωση του αφορολογήτου δεν περιλαμβάνονται τα ενοίκια, τα τέλη κυκλοφορίας, οι αγορές οχημάτων, σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών, οι αγορές κατοικιών, οικοπέδων και λοιπών ακινήτων, οι πληρωμές φόρων, οι πληρωμές δόσεων δανείων και οι αγορές επενδυτικών προϊόντων. Επίσης, εξαιρούνται τα ιατρικά έξοδα, καθώς γι’ αυτά προβλέπεται έκπτωση φόρου 10% εφόσον υπερβαίνουν το 5% του εισοδήματος. Στον αντίποδα, στη λίστα των δαπανών που «κτίζουν» το αφορολόγητο περιλαμβάνονται οι πληρωμές στις ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, φυσικό αέριο).

ΣτΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
H Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, σε τρεις περιοχές της χώρας, καθώς το άρθρο 43 του Συντάγματος επιτάσσει για παρόμοια θέματα να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα και όχι υπουργικές αποφάσεις. Η απόφαση αναφέρεται πρώτον στην Αττική για το ιστορικό κέντρο Αθηνών και το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, δεύτερον στην Κεντρική Μακεδονία για το ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική και τρίτον στο νότιο Αιγαίο για τη Ρόδο, την Κω, την Ερμούπολη Σύρου, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Παράλληλα, στην απόφαση καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την αργία της Κυριακής.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου