Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Μεγαλόπολης: σχετικά με την λειτουργία του Ανοικτού Σταδίου


Πρώτο το blog μας δημοσίευσε το θέμα με το πρόβλημα  λειτουργίας του Ανοικτού Σταδίου Μεγαλόπολης

 Επανήλθαμε με νέο άρθρο μας ζητώντας επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Μεγαλόπολης

Την επίσημη απάντηση του Δήμου  Μεγαλόπολης για το πρόβλημα με την λειτουργία
του Ανοικτού Σταδίου Μεγαλόπολης, παραλάβαμε προ ολίγων λεπτών.
Το δελτίο τύπου υπογράφει ο κ. Αθ. Δάρρας

-----------------------------------------------------

Σχετικά με το θέμα του ανοικτού σταδίου, θέμα καθαρά γραφειοκρατικό – διοικητικό, το οποίο όπως και πολλά άλλα τον τελευταίο καιρό από προχειρολογούντες ή και κακόβουλους πήρε την διάσταση άλλου ένα σήριαλ καταστροφολογίας, επισημαίνουμε:

1. Για όλα τα στάδια της χώρας, όπως και για το δικό μας, η πλειονότητα των οποίων δεν έχει μόνιμη αδειοδότηση σύμφωνα με τον νέο νόμο, ισχύει ΚΥΑ με προσωρινή αδειοδότηση έως τον Οκτώβριο του 2017.

2. Το στάδιο Μεγαλόπολης από την ίδια την επιτροπή έχει πάρει άδεια το έτος 2006.

3. Η άδεια του 2006 σε συνδυασμό με την ΚΥΑ καλύπτει για την διεξαγωγή αγώνων και το στάδιο της Μεγαλόπολης για ένα ακόμη χρόνο έως και την μόνιμη αδειοδότηση.

4. Έως το Οκτώβριο του 2017 για την μόνιμη πλέον αδειοδότηση θα καλυφθούν όλα τα απαιτούμενα της αδειοδότησης.

5. Για την νομιμοποίηση των κερκίδων, αλλά και των υπόλοιπων κτισμάτων (αποδυτήρια, W.C κ.λ.π.) υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση στην οποία, μετά από θεώρηση της ΤΥΔΚ, κρίνονται όλα τα κτίσματα νομίμως υφιστάμενα.

6. Δεν θέλουμε επ’ουδενί λόγω να συνδέσουμε όλη αυτή την εκτός αντεικειμένου παραφιλολογία για το θέμα της αδειοδότησης με υπαρκτές σκοπιμότητες κάποιων έξω από την πόλη της Μεγαλόπολης, αλλά και δυστυχώς και μέσα στην Μεγαλόπολη, εις βάρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Δόξας. Και με αυτή την ευκαιρία θα τονίσουμε ότι, όπως όλη η φίλαθλη κοινωνία της πόλης και της περιοχής, έτσι και η Δημοτική Αρχή στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια της λαοφιλούς ομάδας, να μείνει με επιτυχία στην 3η Εθνική κατηγορία.


Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού
Δάρρας Αθανάσιος



3 σχόλια:

  1. Δηλ όπως μας τα λέτε κ. Δάρρα το στάδιο λειτουργεί ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ από το 2004;;;;;
    Και η παράταση (μη νόμιμης άδειας) δόθηκε στις 7 -10-2016;
    Γιατί όπως γράφουν τα χαρτιά σας ο δήμος όφειλε να έχει εκδώσει νόμιμες άδειες εδώ και 10τόσα χρόνια....
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημείωση γίνεται λόγος για Μόνιμη άδεια κι όχι για Νόμιμη, άλλο μόνιμη, άλλο νόμιμη μην μπερδεύεστε.
    Όχι, μας είπε κάτι ακόμη χειρότερο. Πως το στάδιο θα λειτουργεί με προσωρινή άδεια έως τον Οκτώβριο του 2017 και έως τότε ΘΑ καλυφθούν όλα τα απαιτούμενα για την έκδοση μόνιμης άδειας. Το ερώτημα είναι πώς ΘΑ καλυφθούν τα απαιτούμενα για την μόνιμη αδειοδότηση έως τον Οκτώβριο του 2017 και το ακόμη κρισιμότερο ερώτημα είναι το ποιά είναι όλα αυτά τα απαιτούμενα για να λάβει το δημοτικό στάδιο Μεγαλόπολης μόνιμη άδεια; Εάν τα απαιτούμενα μέσω των νόμων, των κτιριοδομικών κανονισμών κτλ. καταστούν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις μη κατάλληλες τί θα κάνουν τον Οκτώβριο του 2017, θα κτίσουν στο άψε σβήσε καινούργια; Είναι τόσο σίγουροι από σήμερα πως πληρούν τους κανονισμούς, τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις; Μάλλον όχι γιατί διαφορετικά στην ανακοίνωση δεν θα αναγραφόταν το εξής "θα καλυφθούν όλα τα απαιτούμενα" άρα αυτή την στιγμή είναι ακάλυπτα όλα τα απαιτούμενα. Μπράβο να τους χαιρόμαστε. Κάπου εδώ βάζω στοίχημα πως τον Οκτώβριο του 2017 που θα προκύψει κάποιο θέμα θα βγαίνουν ανακοινώσεις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα του τύπου "δεν μας χορηγείται άδεια γιατί διάφορα ξένα συμφέροντα δεν θέλουν την ομάδα μας να ανέβει κτλ. κτλ. σανός με το τσουβάλι. Η πραγματικότητα είναι πως οι εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου της Μεγαλόπολης είναι της πλάκας (ή για να είμαστε πιο ακριβείς, της συμφοράς εκτός εάν κάποιοι έχουν ως μέτρο σύγκρισης την Ζιμπάμπουε και το κρίνουν άρτιο). Η άλλη μεγάλη αλήθεια είναι πως όλες οι δημοτικές αρχές σημερινές και παλαιότερες γνώριζαν και γνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα. Όλοι έταζαν πως θα φτιάξουν γήπεδο της προκοπής και κανένας δεν το έκανε. Τώρα με την καλή πορεία της Δόξας πολύ απλά οι τοπικοί μας μαυρογυαλούροι θα κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους, θα αποποιηθούν των τεράστιων ευθυνών τους και θα το ρίξουν στην συνωμοσιολογία. Οι εξωγήινοι φταίνε κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομολογώ το είδα σε ανώνυμο σχόλιο σε άλλο μπλοκ αλλά μου άρεσε και το βάζω εδώ σε εσάς
    --Για δε τον εντεταλμένο (ωραίος τίτλος) η μεγαλύτερη συνεισφορά του στους αθλητικούς χώρους θα ήταν ΜΟΝΟ η οικειοθελής αποχώρηση του.--

    ΑπάντησηΔιαγραφή