Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Παραιτήθηκε ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφ. Δ. Μακεδονίας λόγω πώλησης ΔΕΗ!!!

Την παραίτηση του υπέβαλε  ο Εκτελεστικός Γραμματέας  της Περιφέρειας  Δ. Μακεδονίας  κ. Παντελής Αργυριάδης,  αντιδρώντας κατ’ α...

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Γιώργος Παπαηλιού στον Υπ. Αγρ. Αν. για τις αποζημιώσεις πλημμυρόπληκτων Αρκαδίας

Γιώργος Η. Παπαηλιού :
Συνάντηση με τον ΥΠΑΑ-Τ Βαγγέλη Αποστόλου
για τις αποζημιώσεις των πλημμυρόπληκτων κλπ παραγωγών της Αρκαδίας


Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου (29.11.2016), επανέλαβε τα θέματα που είχε θέσει εδώ και καιρό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων :
Έθεσε εκ νέου το ζήτημα για τις αποζημιώσεις των πλημμυρόπληκτων, χαλαζόπληκτων κλπ παραγωγών της Αρκαδίας, ζητώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από τον ΕΛΓΑ, τα πορίσματα των ελεγκτών ολοκληρώνονται.
Ο Υπουργός ανέφερε, ότι θα πράξει το παν, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν. 
Αναγνωρίζεται έτσι η ανάγκη, οι παραγωγοί να έχουν διαθέσιμους πόρους για τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητάς τους.

Όσον αφορά στο θέμα της «μειωμένης παραγωγής» (ακαρπίας) που οφείλεται σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ανομβρίας κλπ, το οποίο επίσης ετέθη από το Γιώργο Παπαηλιού, ο Υπουργός απάντησε ότι θα το εξετάσει, στο πλαίσιο των πραγματικών δεδομένων.

Τέλος, για τα επιβληθέντα πρόστιμα σε όσους αμπελουργούς εκρίζωσαν εκπρόθεσμα, παράνομα φυτευθέντα αμπέλια, ο Υπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα. Παρότι οι δυνατότητες παρέμβασης είναι περιορισμένες, αυτό θα εξεταστεί στο πλαίσιο του αποθεματικού δικαιωμάτων.


1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ Ο κ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΣ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΥς ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ - ΑΛΛΑ ΤΕΦΑΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΥΤΟΙ - ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ - ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ - ΑΡΧΙΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ "ΕΝΟΧΛΕΙ" ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥς. ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙς ΓΙΟΡΤΕς ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή