Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Μεγαλόπολη και Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης: Η διαβούλευση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ όπως ακριβώς αναγγέλθηκε!!! με όλους τους αναφερόμενους και τον υπουργό!!!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου Αναρτήθηκε πολύ ενδιαφέρον σχόλιο αναγνώστη στο blog μας στο άρθρο μας (δείε ΕΔΩ) Μεγαλόπολη: επεισοδιακ...

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δεν θα επιτρέψουμε ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη»Oμόφωνα σχεδόν υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη να απορριφθούν οι προτάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη Μεγαλόπολη, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Η συζήτηση για το ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη δεν άνοιξε λόγω της δήλωσης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, αλλά γιατί κατέθεσε η Κυβέρνηση υπό την πίεση των προστίμων και των μνημονιακών της δεσμεύσεων την επίσημη πρότασή της για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων δήλωσε ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του και αναρωτήθηκε «Θέλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Αναπληρωτής Υπουργός κεντρικές μονάδες διαχείρισης ελεγχόμενες από αυτόν, τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη λειτουργούν για το σκοπό αυτό αποκεντρωμένες δομές στην ευθύνη της αυτοδιοίκησης;».

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης βρίσκεται σε διαβούλευση εδώ και 8 μήνες και η Περιφερειακή αρχή έχει κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο το ίδιο να έχει κάνει κάποια παράταξη της αντιπολίτευσης.
«Ξεχνά ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας ποια ήταν η συμπεριφορά του για το πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, τι ψέματα έλεγε, τι λάσπη έριχνε και τι έλεγε για φαραωνικά έργα και για την καύση, που πλαγίως πλέον προωθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε τέλος ότι δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς, και ιδίως Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πως για το θέμα αυτό και τη Μεγαλόπολη έχει λάβει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια τέτοια εξέλιξη της περιοχής λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και σημείωσε ότι η σημερινή Δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές Μεγαλόπολης ήταν εξαρχής αντίθετες σε μια τέτοια λογική και είχαν ενημερώσει για τις θέσεις τους.3 σχόλια:

 1. Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΤΟ ΧΥΤΕΑ, ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ; ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΠΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. για ανταλλάγματα δεν ξέρουμε, θα δείξει....
   αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι υπουργοί (5 λέει ό Παπαζαχαρίας με καμάρι)πάνε κι έρχονται στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης το τελευταίο διάστημα!
   τυχαίο;;; δεν νομίζω!

   Διαγραφή