Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Γυναίκα πέθανε από επίθεση μελισσών! - Καταδικάστηκε ο μελισσοκόμος

Της επιτέθηκαν μέλισσες από 150 κυψέλες!

Σε 10 μήνες φυλάκισης, όπως και πρωτοδίκως, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ένας μελισσοκόμος από την Αργολίδα, καθώς κρίθηκε ένοχος ότι από αμέλειά του έχασε τη ζωή της μια 65χρονη γυναίκα στη Λακωνία, όταν της επιτέθηκαν τα μελίσσια του.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2009, στη Λάγια του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με τη γυναίκα να μην προλαβαίνει να απομακρυνθεί και να καταλήγει στο σημείο που δέχθηκε την επίθεση.

Της επιτέθηκαν
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο εξοχικό της σπίτι μαζί με την οικογένειά της, όταν το μεσημέρι της 1ης Απριλίου του 2009 αποφάσισε να περπατήσει μέχρι ένα κτήμα ιδιοκτησίας της, προκειμένου να μαζέψει χόρτα.
Περίπου 300 μέτρα, όμως, από τον οικισμό δέχθηκε επίθεση από σμήνος μελισσών, τις οποίες, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, εκμεταλλευόταν ο κατηγορούμενος μελισσοκόμος μαζί με συγγενικά του πρόσωπα.
Ειδικότερα, είχε μεταφέρει από την Αργολίδα και είχε εγκαταστήσει σε ιδιόκτητο περιφραγμένο κτήμα 150 κυψέλες.

Οδυνηρός θάνατος
Η γυναίκα δέχτηκε χιλιάδες τσιμπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός της και, κυρίως, στην τραχηλική χώρα. Μάλιστα, στην αγωνία της να απαλλαγεί από τις μέλισσες είχε βγάλει τα μισά της ρούχα. Δυστυχώς, όμως, δεν μπόρεσε να γλυτώσει, με αποτέλεσμα να βρει οδυνηρό θάνατο.
Η εισαγγελέας Έδρας κα Νικολοπούλου πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τονίζοντας ότι είχε τοποθετήσει παράνομα τα μελίσσια του στο συγκεκριμένο σημείο και χωρίς να τηρήσει τις αποστάσεις που προέβλεπε τότε η νομοθεσία, ενώ βρίσκονταν σε επαφή με κοινόχρηστο αγροτικό δρόμο. Παρατήρησε, επίσης, πως είναι αδιάφορη η αιτία που προκάλεσε την επίθεση των μελισσών, καθώς ο μελισσοκόμος θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη του την απρόβλεπτη συμπεριφορά των μελισσών από 150 κυψέλες.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου