Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

3 νεκροί από την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο






Τρεις νεκροί και μία αγνοούμενη είναι ο τραγικός -αν και προσωρινός- απολογισμός που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

Στην Καλαμάτα έχασαν τη ζωή τους μια 63χρονη γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και εγκλωβίστηκε στο ημιυπόγειο διαμέρισμα που διέμενε στο χωριό Πήδημα, με αποτέλεσμα να πνιγεί από τα ορμητικά νερά που εισέβαλαν εντός του σπιτιού, καθώς και μία 80χρονη που ανασύρθηκε από πλημμυρισμένο υπόγειο.

Ακόμη ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται ότι ο ηλικιωμένος πιθανότατα πέθανε από άλλη αιτία.

Στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης γίνονται αναζητήσεις από σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό μιας 60χρονης που αγνοείται και για την οποία είχε δηλώσει ο σύζυγός της ότι έχασε την επαφή μαζί της.

Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.


Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη, ενώ για την άντληση των υδάτων στην περιοχή έχουν μεταβεί ενισχύσεις και συγκεκριμένα 20 αντλίες από Αθήνα και 12 από Τρίπολη.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη επιφυλακή, κυρίως σε δυτική Ελλάδα, Μεσσηνία, κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, όπου εντοπίζονται κυρίως τα φαινόμενα.
Πελοπόννησος

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στον Νομό Ηλείας, αλλά και στη Λακωνία, ειδικά στην περιοχή των Μολάων.

Εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που σημειώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

Το οδόστρωμα έχει γεμίσει λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.



Στα προβληματικά σημεία βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες.

Επίσης οι αρχές προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων, με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, εξαιτίας της κακοκαιρία

Συντάκτης: efsyn.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου