Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ο Τέρενς Κουίκ σήμερα στη Μεγαλόπολη (επίσημη ενημέρωση)



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ
Βασ. Σοφίας 15, 10674
τηλ. 210-3385110,114
φαξ. 210-3385172



Αθήνα, 01.07.16

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Τη Μεγαλόπολη, που χτυπήθηκε άσχημα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες το περασμένο σαββατοκύριακο, επισκέφθηκε το πρωί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού Έργου.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο για την αποτίμηση της κατάστασης, ενώ καταγράφηκαν και οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής για τις προτεραιότητες των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επισκέφθηκε κτήρια και περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές ζημιές.

Ο Τέρενς Κουίκ αναχωρώντας από τη Μεγαλόπολη, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Ο Δήμαρχος της πόλης Διονύσης Παπαδόπουλος τηλεφώνησε χθες το απόγευμα και μου ζήτησε να έρθει εκείνος στο Γραφείο μου για το θέμα των εκτεταμένων ζημιών που έγιναν στην περιοχή του από μία πρωτόγνωρη βροχή – τσουνάμι, με δεδομένο ότι ήδη είχαν από την πρώτη στιγμή σπεύσει στην περιοχή κυβερνητικά κλιμάκια με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Υποδομών Γιώργο Δέδε και τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ. Του απάντησα ότι είναι δική μου υποχρέωση να πάω ο ίδιος στη Μεγαλόπολη αφού και στην επαγγελματική μου πορεία ένα από τα αξιώματα της δουλειάς μου, ήταν και είναι «ο δημοσιογράφος να πηγαίνει στην πηγή των γεγονότων». Πόσο μάλλον, που ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, επισκέπτομαι όλη την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς για την επίλυση προβλημάτων τους.

Στη σύσκεψη που έγινε με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, μου εκφράστηκε η ικανοποίηση για τις μέχρι σήμερα επιτόπιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Από την πλευρά μου ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο να επιταχύνει τη διαδικασία αποτίμησης των καταστροφών σε οικοσκευές που έπαθαν σχεδόν 200 σπίτια της περιοχής, ώστε οι καταστάσεις να προωθηθούν στην αρμόδια Αναπληρωτή Υπουργό Θεανώ Φωτίου, με την οποία και επικοινώνησα σήμερα για το θέμα. Επίσης, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, επιλύεται ένα ουσιαστικό θεσμικό θέμα, που έχει να κάνει με τις μετακινήσεις των Γεωπόνων – Ελεγκτών του ΕΛΓΑ. Αυτό θα επισπεύσει και την καταγραφή των απίστευτων γεωργικών καταστροφών που έχουν γίνει κυρίως στην περιοχή της Τεγέας.

Ήδη εργάζονται εδώ συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, που ήρθαν στη Μεγαλόπολη, για να διαχειριστούν τα δικά τους θέματα που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όπως επίσης, επισκεπτόμενος την περιοχή Θωκνίας, όπου υπάρχει αμφίπλευρο πρόβλημα στην πρόσβαση στην εκεί γέφυρα, είδα και τα συνεργεία του ΟΤΕ να επανασυνδέουν τα άπειρα καλώδια που κόπηκαν, αλλά και τα συνεργεία του εργολάβου που ανέλαβε την αποκατάσταση του οδοστρώματος και όχι μόνο.

Σήμερα κιόλας θα επικοινωνήσω με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, για να τον ενημερώσω για τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν γίνει από το νερό στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο της πόλης, όπου πρόσφατα έγιναν και οι διεθνείς Αγώνες Βόλεϊ.

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος μου ζήτησε να παρέμβω στο Υπουργείο Υποδομών ώστε να συμπεριληφθούν στους τυποποιημένους καταλόγους περιγραφής και καταγραφής των ζημιών και τα συστήματα τηλεθέρμανσης που έχει η Μεγαλόπολη, διότι έχουν αναφερθεί ζημιές στους «εναλλάκτες» σε αρκετά κτίρια».
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, που τον συνόδευε το στέλεχος τη Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου, αναχώρησε από τη Μεγαλόπολη αργά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου