Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ένας 27χρονος Μεγαλοπολίτης συνελήφθη στην Καλαμάτα για σωρεία επιθέσεων και κλοπών

Δράστες, ένας 24χρονος από την Αθήνα και ένας 27χρονος από τη Μεγαλόπολη, οι οποίοι συνελήφθησαν και το Σάββατο 2/7 οδηγήθηκαν  στον ανακριτή Καλαμάτας.


Αναλυτικά:
Συνελήφθησαν, την Παρασκευή  και τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 27 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, απόπειρα ληστείας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Επιπλέον, ο 27χρονος (Μεγαλοπολίτης) κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα,τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 24χρονος και ο 27χρονος, με την χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Στην συνέχεια, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από δύο (2) ημεδαπές, την τσάντα της μίας, που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και την τσάντα της άλλης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που έγινε σε όχημα του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους, ενώ στην κατοχή του 27χρονου, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία επίσης κατασχέθηκε.

Όπως επιπλέον προέκυψε, το προηγούμενο  βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, οι ανωτέρω, επιτέθηκαν σε ημεδαπό και με την χρήση σωματικής βίας, του προξένησαν σωματικές βλάβες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου