Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Πλήγμα για την Μεσσηνία η κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Από τα μεγαλύτερα πλήγματα της αναδιάρθρωσης για τη Μεσσηνία είναι η επιμονή του υπουργείου για κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας


Και μπορεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας μια τέτοια απόφαση να μην έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά για τη Μεσσηνία, όπως και για κάποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Φιλοσοφία του υπουργείου είναι ότι το έργο της δίωξης των ναρκωτικών μπορεί να εκτελείται από τις Υποδιευθύνσεις και τα Τμήματα Ασφαλείας της κάθε περιοχής. Δηλαδή, επιστροφή στο σύστημα που ίσχυε πριν από πολλά χρόνια.

Μάλιστα, μετά τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη με τον κ. Αναγνωστάκη στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του εν λόγω τμήματος, ενώ στην περίπτωση που επιμένει το υπουργείο στην κατάργησή του, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας να έχει δικές της οργανικές θέσεις στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Η Ένωση είχε ζητήσει και δεύτερο αστυνομικό τμήμα στο Δήμο Τριφυλίας (αρχικά δεν προβλεπόταν) με έδρα τους Γαργαλιάνους και μάλλον το αίτημα αυτό έχει θετική έκβαση. Όμως, δε φαίνεται να έχει την ίδια τύχη το αίτημα για ίδρυση αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Πάντως, σε ένα νομό όπου τα γεγονότα έχουν δείξει τεράστιο πρόβλημα στο θέμα των ναρκωτικών, με ένα Τμήμα Δίωξης που έχει να παρουσιάσει μεγάλο και σοβαρό έργο, παρά το μειωμένο προσωπικό που διαθέτει, η πρόταση κατάργησής του μόνο απορίες και ερωτηματικά προκαλεί.
Ίσως, όμως, να υπάρχουν περιθώρια αναστροφής της απόφασης, καθώς πληροφορίες θέλουν επίσκεψη στη Μεσσηνία στελέχους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου πριν από την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου