Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Έμποροι Μεγαλόπολης: τα διόδια στον δρόμο ΛΕΥΚΤΡΟΥ - ΣΠΑΡΤΗΣ απομονώνουν την Μεγαλοπολίτικη αγορά!!!

Έντονα  διαμαρτύρονται  οι  έμποροι  της  Μεγαλόπολης
για  την  θέση  των  διοδίων  στον  δρόμο  ΛΕΥΚΤΡΟΥ - ΣΠΑΡΤΗΣ
που  όντας τοποθετημένα σχεδόν στα όρια της Μεγαλόπολης  
ωθούν όλους τους κατοίκους των πέριξ χωριών 
να αποφύγουν την μετάβαση στη Μεγαλόπολη που σε σχέση με την Σπάρτη 
θα τους κοστίσει περί τα 6 ευρώ  επιπλέον!!!
-----------------------------------------------------------------------

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Ο ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ '"
Πλατεία Πολυτεχνείου Μεγαλόπολη
22200
Τηλεφ: 2791023104

Μεγαλόπολη 17-5-2016

ΠΡΟΣ:  ΜΟΡΕΑΣ ΟΔΟΣ ΑΕ

ΚΟΙΝ :
1. Βουλευτές Νομού Αρκαδίας
2. Περιφέρεια Πελοπόννησου
3. Δήμο Μεγαλόπολης
4.Φορείς & Συλλόγους Μεγ/λης



ΘΕΜΑ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΥΚΤΡΟΥ - ΣΠΑΡΤΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης '' Ο ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝʺ σε έκτακτη συνεδρίασή του υπό την προεδρεία του κ. Αντώνακα Νικόλαου , ομόφωνα αποφάσισε , όπως εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για το υψηλό χρηματικό ποσό των 2,85 ευρώ , των διοδίων Πετρίνας του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου -Σπάρτης.

Με την απόφαση της εταιρείας να λειτουργήσουν τα διόδια στα όρια του Νομού Αρκαδίας για το σύνολο του δρόμου έως τη Σπάρτη , οι κάτοικοι των πέριξ χωριών της επαρχίας μας : Σκορτσινός - Σπανέϊκα - Πέτρινα - ΙΜ Αμπελακίου και του Νομού Λακωνίας : Λογγανίκος -Κυπαρίσσι - Αγριακόνα - Γεωργίτσι, κ.α. οι οποίοι εξυπηρετούνται σε υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα στην Μεγαλόπολη , έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τα χιλιόμετρα που διανύουν , θα αποφεύγουν να επισκέπτονται την πόλη μας, καθόσον η διαδρομή προς την Σπάρτη είναι ελεύθερη από διόδια και πιο συμφέρουσα .

Θεωρούμε απαράδεκτο την απομόνωση της αγοράς μας και την άδικη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων και πολιτών της επαρχίας μας, και καλούμε την ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ και όλους τους αρμοδίους πολιτικούς και υπηρεσιακούς φορείς να εξετάσουν το θέμα και να προβούν σε διορθώσεις ή άλλες λύσεις για την επίλυση του σοβαρού για την πόλη μας προβλήματος.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση του θέματος και την άμεση εξέτασή του .
 Ευχαριστούμε .

Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΣ



2 σχόλια:

  1. Αχ αυτα τα διοδια...αλλους τους γλυκαναν κι αλλους τους πικραναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντανακλαστικά βραδύπους. Πρώτον η θέση του σταθμού διοδίων ήταν πασίγνωστη από την ημέρα έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του δρόμου και ακόμη πιο σίγουρα ήταν γνωστή από το 2011 όπου γίνονταν εντατικά όλες οι εργασίες για την διαμόρφωση της περιοχής και την κατασκευή του σταθμού.
    Σήμερα ξύπνησαν στην Μεγαλόπολη και ζητούν τί τώρα; Να κατεδαφιστεί ο σταθμός διοδίων και να κατασκευαστεί κάπου αλλού; Γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Τώρα είναι αργά αγάπη μου γλυκιά που λέει και το τραγούδι.
    Αυτά που αναγράφονται στην επιστολή για τα χωριά που ανήκουν πλέον στον ενιαίο Δήμο Σπάρτης περί εξυπηρέτησής τους από υπηρεσίες της Μεγαλόπολης είναι τεραστίων διαστάσεων Μπούρδες. Από καμία υπηρεσία του Δήμου Μεγαλόπολης και του νομού Αρκαδίας δεν εξυπηρετείται ο κάτοικος Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης και του νομού Λακωνίας. Οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Μεγαλόπολης μπορούν να χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα για να μεταβούν στην Μεγαλόπολη. Δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει η μούρη τους ξαφνικά την χρήση του αυτοκινητόδρομου στον οποίο για να εισέλθουν άλλωστε πρέπει να μεταβούν στο μοναδικό σημείο εισόδου που είναι ο κόμβος Λογκανίκου.
    Καλά το ζήτημα είναι αλλού φυσικά και προσωπικά ρίχνω πολύ γέλιο γιατί όταν ανακοινώθηκε πως θα δοθεί ο νέος δρόμος στην κυκλοφορία οι κουτοπόνηροι φαντασμένοι Μεγαλοπολίτες που νομίζουν πως είναι το κέντρο του σύμπαντος μου έλεγαν «τώρα που θα δοθεί και ο νέος δρόμος, θα τονωθεί και η αγορά της Μεγαλόπολης».
    ΧΟχαχαχα τα πρόβατα ακόμη δεν είχαν καταλάβει πως ο δρόμος κατασκευάστηκε για να συνδεθεί η πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας (Σπάρτη) με τις πρωτεύουσες των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Πίστευαν πως ο δρόμος κατασκευάστηκε για να μεταβαίνουν όλοι οι υπόλοιποι στην παντελώς αδιάφορη και απαξιωμένη Μεγαλόπολη.
    Προφανώς συνειδητοποίησαν κάπως αργά στον εμπορικό σύλλογο Μεγαλόπολης πως οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Μεγαλόπολης που βρίσκονται πλησίον του κόμβου Λογκανίκου ίσως ανακαλύψουν πως τους συμφέρει οικονομικά να πηγαίνουν στην μεγαλύτερη και φθηνότερη αγορά της Σπάρτης από την στιγμή μάλιστα που δεν θα χρεώνονται με διέλευση από διόδια.
    Αντί να κοιτάξουν στον εμπορικό σύλλογο του Τσιριγωτιστάν πως θα προσελκύσουν κόσμο από άλλες περιοχές στην Μεγαλόπολη, πως θα προσφέρουν καλύτερες και οικονομικότερες υπηρεσίες και προϊόντα στους Μεγαλόπολίτες ώστε να μην απευθύνονται αυτοί σε άλλες αγορές ζητάνε και τα ρέστα με καθυστέρηση ετών για τα δικά τους χάλια και τον τρόπο που διαχειρίζονται καταστάσεις και διοικούν τόσα χρόνια. Περαστικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή