Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Κώστας Βλάσης: «Απροστάτευτοι οι κάτοικοι της Αρκαδίας λόγω των κενών στη Διεύθυνση Αστυνομίας

Κώστας Βλάσης: «Απροστάτευτοι οι κάτοικοι της Αρκαδίας λόγω των κενών στη Διεύθυνση Αστυνομίας, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δια του Υπουργού της στέλνει καθημερινά αστυνομική δύναμη στην Κόρινθο».

Την άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κουρουμπλή, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Τους τελευταίους μήνες η επιβάρυνση των αστυνομικών υπηρεσιών της Αρκαδίας είναι τεράστια λόγω του προσωπικού που διαθέτουν ως ενίσχυση στη λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου. Διμοιρίες υποστήριξης και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις διατίθενται σε καθημερινή σχεδόν βάση για την εξωτερική φύλαξη του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου. Κι όλα αυτά ενώ η Δ/νση Αστυνομίας Αρκαδίας συγκαταλέγεται στις Δ/νσεις με τις περισσότερες κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών πανελληνίως (παραπάνω από 50).

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, να καταπονείται συνεχώς το αστυνομικό προσωπικό και τελικά να υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση στις τοπικές κοινωνίες.

Για μια ακόμη φορά η πολυδιαφημισμένη κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταρρέει και μαζί της και το αίσθημα ασφάλειας που οφείλει να παρέχει στους Έλληνες πολίτες.

Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Κώστα Βλάση.

Αθήνα, 27 Μαΐου 2016
Αρ. Πρωτ.: 5694

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Θέμα: Άμεση ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης της Αρκαδίας

Τους τελευταίους μήνες η απρόσκοπτη λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου βασίζεται στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδος.

Διμοιρίες υποστήριξης και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις διατίθενται σε καθημερινή σχεδόν βάση από τις εν λόγω Διευθύνσεις Αστυνομίας για την εξωτερική φύλαξη του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην αστυνόμευση των περιοχών αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα στην Αρκαδία τα προβλήματα είναι ακόμη πιο έντονα, τόσο λόγο της μορφολογίας του Νομού, όσο και γιατί – ακόμα και μετά τη “γενναία” περικοπή οργανικών θέσεων στην Αστυνομία – εξακολουθεί να είναι από τους πρώτους Νομούς σε κενές οργανικές θέσεις Αστυνομικών (παραπάνω από 50).

Η επιβάρυνση των αστυνομικών υπηρεσιών Αρκαδίας είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορούν να καλύψουν οι δυνατότητές τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα. Η καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού είναι συνεχής και τα κενά που δημιουργούνται καθιστούν ελλιπή την αστυνόμευση των τοπικών κοινωνιών, που είχαν ήδη πληγεί λόγω της συγχώνευσης πολλών αστυνομικών τμημάτων.

Με την παραβατικότητα να αυξάνεται συνεχώς λόγω των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να βαίνει συνεχώς μειούμενο, είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της Δ/νσης Αστυνομίας Αρκαδίας μέσω της κάλυψης κενών οργανικών θέσεων.


Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται, ο κ. Υπουργός
α) Πότε και πως θα αντιμετωπιστεί η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Δ/νσης Αστυνομίας Αρκαδίας;

β) Γιατί η ενίσχυση του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου δεν κατανέμεται ισομερώς σε όλες τις γειτνιάζουσες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Πελοποννήσου, αλλά βαραίνει αποκλειστικώς Αρκαδία, Κόρινθο και Αργολίδα;

γ) Πότε θα καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, ώστε να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα με ίδιο αστυνομικό προσωπικό χωρίς την ανάγκη ενίσχυσης από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας;


Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Βλάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου