Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Πελοπόννησος: 66 συλλήψεις σε 802 ελέγχους της ΕΛΑΣ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εξήντα έξι (66) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα εννέα (159) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια δύο (802)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια τριάντα εννέα (639) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα τέσσερις (294) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες και αποθήκη και μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος στην Αργολίδα και μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα στην Λακωνία

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και φυσίγγια

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (20.5.2016), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια δύο (802) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια εξήντα εννέα (569) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα τρία (233) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα εννέα (639) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα εννέα (159) άτομα, από τα οποία εκατόν επτά (107) ήταν ημεδαποί και πενήντα δύο (52) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα έξι (66) άτομα.



Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τρεις (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για απείθεια και απειλή.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαπή στην Κορινθία, για ναρκωτικά, από τους οποίους ο ένας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Οκτώ (8) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή και κλοπή οχήματος.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) αλλοδαπός και ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.



Εξιχνιάστηκαν:
· Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει την 23.7.2015 και την 14.10.2015, αντίστοιχα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αποθήκη αγροκτήματος ημεδαπής, που είχε γίνει την 15/16.3.2016, στο Άργος Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 23 και 24 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, μία (1) περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας ημεδαπού, που είχε γίνει την 24.4.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ η μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπής, που είχε γίνει την 19.7.2011, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα εννέα (279) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έντεκα (11) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και τρεις (3) παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:
· Μικροποσότητα ηρωίνης, -56- δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά και -6- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, στην Κορινθία.
· Μικροποσότητα κάνναβης και -8- δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, στη Λακωνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου