Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ταχύτητες έως και 50Mbps σε ολόκληρη την Γορτυνία








Στις αρχές του μήνα ξεκίνησε στο Νομό Αρκαδίας από τον ΟΤΕ η κατασκευή του έργου των «Λευκών Περιοχών». Το συγκεκριμένο έργο επιδοτείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας και εκτελείται από τον ΟΤΕ με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε οικισμούς που επιλέχτηκαν από αυτή, τη δυνατότητα διάθεσης VDSL υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας μέχρι και 50Mbps σε κάθε δημότη, αλλά και δυνατότητα μίσθωσης ακόμη μεγαλύτερου φάσματος με τη χρήση οπτικών ινών.

Ο Δήμος Γορτυνίας, ο οποίος κατά το μεγαλύτερό του μέρος ήταν ενταγμένος στις «λευκές περιοχές» λόγω της απουσίας στοιχειωδών τηλεπικοινωνιακών υποδομών, θα είναι ιδιαίτερα οφελημένος από το έργο αυτό, καθώς η διέλευση των οπτικών ινών γίνεται από το σύνολο σχεδόν των οικισμών του Δήμου. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, με συμπληρωματικές δράσεις ο Δήμος θα φροντίσει την εξασφάλιση υψηλών ταχυτήτων και στους υπόλοιπους οικισμούς, με ανάπτυξη ασυρματικών υποδομών WiFi που θα εκμεταλευτούν το εν λόγω δίκτυο.

Η δημιουργία σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Γορτυνία ήταν πάγιο αίτημά μας, με μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της περιοχής, την αξιοποίηση του διαδικτύου για την προβολή της ιδιαίτερης αναπτυξιακής της ταυτότητας, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Ο Δήμος εκφράζει την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου αυτού και προγραμματίζει τις ενέργειές του ώστε το πολύτιμο αγαθό της επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου να φτάσει και στους πιό απομακρυσμένους οικισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου