Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κουτρής Αθανάσιος: Ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν συντηρεί τους αγροτικούς – δημοτικούς δρόμους και λέει ψέματα


Παρά τα συνεχή προφορικά και τα από 14-9-2014, 7602/11-5-2015 γραπτά αιτήματά μας για συντήρηση και καθαρισμό των αγροτικών δρόμων στην Τ.Κ. Λυκαίου και του δημοτικού δρόμου από Αγ. Ταξιάρχη έως Δεξαμενή εντός ορίων οικισμού προς ΝΕΔΑ, η σημερινή Δημοτική Αρχή από τότε που ανέλαβε τους έχει εγκαταλείψει και μας λέει συνέχεια ψέματα, πότε ότι δεν έχει πετρέλαιο, πότε ότι δεν έχει χειριστή, ενώ τα έχει όλα, (και 3 γκρέιτερ), πότε λέει ότι θα στείλει το γκρέιτερ (και φορτωτή όπου χρειάζεται), την άλλη μέρα, πότε σε μία βδομάδα και δεν το έχει στείλει ούτε 1 ημέρα.

Το θέμα έφτασε με το υπ’ αριθμ. 4435/5-8-2015 έγγραφο στη Βουλή των Ελλήνων όπου μετά από ερώτημα βουλευτή προς τον Υπουργό Εσωτερικών τι γίνεται με τους δρόμους στο Λύκαιο από τον καθ’ ύλη αρμόδιο Δήμο Μεγαλόπολης, ο Δήμος κλήθηκε με το υπ’ αριθμ. 28136/7-8-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) να απαντήσει.

Σαν Δημότες και κάτοικοι βλέποντας και βιώνοντας μέχρι σήμερα την αδιαφορία του Δήμου για τους δρόμους που έχουν γίνει αδιάβατοι σχεδόν 2 χρόνια τώρα (ο μόνος βατός αγροτικός δρόμος Λύκαιο – Αγ. Δημήτριος – Χάνι Αντώνη που καθάρισε η Περιφέρεια) καταθέσαμε το με αριθμ. πρωτ. 2475/22-2-2016 έγγραφο προς τον Δήμο με το οποίο ζητήσαμε αντίγραφο του εγγράφου απάντησης του Δήμου που έχει στείλει προς το ΥΠΕΣ για τη Βουλή.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης μας κοινοποίησε το με αριθμ. πρωτ. 14225/10-8-2015 απαντητικό έγγραφό του προς το ΥΠΕΣ σχετικά με τους δρόμους στο Λύκαιο στο οποίο αναφέρει ψευδώς τα εξής:

«Ο Δήμος Μεγαλόπολης στα Διοικητικά του όρια και στους αγροτικούς –δημοτικούς δρόμους των Τοπικών Κοινοτήτων του, συμπεριλαμβανομένου και της Τ.Κ. Λυκαίου, στους οποίους έχει την αρμοδιότητα συντήρησή τους, επεμβαίνει κάθε χρόνο προ της έναρξης του χειμώνα, είτε με ίδια μέσα, είτε με εργολαβίες και καθαρίζει το οδόστρωμα, τις τριγωνικές τάφρους, τα τεχνικά και άρει τις καταπτώσεις, όπου απαιτείται σε συνεργασία πάντα με τον εκάστοτε Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας».

Αυτά για την Τ.Κ. Λυκαίου είναι ψέματα, το γνωρίζουν όλοι οι Δημότες, οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες κτημάτων κ.λπ. που ταλαιπωρούνται τώρα σχεδόν 2 χρόνια και αμφιβάλλουμε αν έχει τηρηθεί στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες. Πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι δημότες και κάτοικοι σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου για αυτό το έγγραφο του Δήμου Μεγαλόπολης προς το Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και να αποδειχθεί αν έχουν υλοποιηθεί ή όχι αυτά που γράφει ο Δήμος για τα χωριά τους.

Τέλος, εκτός από τα ανωτέρω έγγραφα που αναφέρουμε, διαθέτουμε και φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση των δρόμων που έχουν γίνει ρέματα, εδώ και 2 χρόνια και ο Δήμος δεν δίνει καμία σημασία, λέει συνέχεια ψέματα στους Δημότες και απαντάει με ψέματα προς το Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) για τη Βουλή.

Σταματήστε τα ψέματα, σεβαστείτε τους Δημότες και ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας.

Συνημμένα:
Τέσσερις (4) φωτογραφίες
Το αριθμ. 14225/10-8-2015 έγγραφο του Δήμου Μεγ/λης


3 σχόλια:

  1. Κάποιοι ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο του Δήμου.Οι φωτογραφίες είναι παλιές αλλιώς θα είχαν τυπωμένη επάνω την ημερομηνία.
    Έλεος με τις προσωπικές εμπάθειες του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φωτογραφίες είναι από το νταμάρι δεν έχουν σχέση με το Λυκαιο. Κρίμα κ. Κούρτη και πάλι κρίμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΤΟΝ ΛΙΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
      ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ?????????????

      Διαγραφή