Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Πυρκαγιά στο Ραπούνι (Μαίναλο) και στην Αργολίδα


 Δύο πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη από χθες έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Πελοπόννησο και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση τους.

Η πρώτη χρονικά εκδηλώθηκε στο Μαλανδρένι του Άργους στις 16:30 και η δεύτερη την ίδια περίπου ώρα καίει στο όρος Μαίναλο και συγκεκριμένα στη θέση Ραπούνι, στο Χρυσοβίτσι.


Η πυρκαγιά στο Μαλανδρένι του δήμου Άργους εκδηλώθηκε αρχικά σε έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων με πορτοκαλιές και εξαπλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύο παρακείμενα ρέματα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα και 14 πυροσβέστες επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο μέτωπο της δεύτερη φωτιάς έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα, 23 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με 22 άτομα, που συντονίζει ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κώστας Γιόβας, ενώ ρίψεις νερού κάνουν πέντε αεροσκάφη PZL, τρία από το αεροδρόμιο Καλαμάτας και δύο από το αεροδρόμιο Τρίπολης.

Η φωτιά αν και καίει ελατοδάσος, δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεδομένου ότι βρίσκεται σε ήδη καμένες εκτάσεις από τη μεγάλη φωτιά του 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου