Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Οι προτάσεις του Καϋμενάκη στο συμβούλιο της Λίγκας



Συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο απ’ το αδιέξοδο κατέθεσε ο Γιάννης Καϋμενάκης στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, που αφορούν αρχιδιαιτητή και παρατηρητές.

Τις προτάσεις του Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να βγει το ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο που βρίσκεται, αλλά και να εξαλειφθεί η καχυποψία που υπάρχει απέναντι στην διαιτησία κατέθεσε ο Γιάννης Καϋμενάκης, στο συμβούλιο της Λίγκας. 

Ο ισχυρός άνδρας των Αρκάδων στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο πλάνο που είχε καταθέσει πριν τέσσερα χρόνια στο πρωθυπουργό, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
 «Εμείς χάσαμε το Κύπελλο που λαχταρούσε ολόκληρη η Αρκαδία και η Πελοπόννησος από τον Γιάχο. Εσείς το μόνο που κάνετε είναι να βάζετε τα κανάλια και τις εφημερίδες να πυροδοτούν το κλίμα... Εμείς οι «μικροί», ούτε κανάλια, ούτε σάιτ, ούτε ραδιόφωνα και εφημερίδες έχουμε για να πυροδοτούμε το κλίμα», ενώ για τους διαιτητές ανέφερε: «Πριν από δύο εβδομάδες, στην Τούμπα κάναμε 4 φάουλ κατά τη διάρκεια του αγώνα και ένα στις καθυστερήσεις και οι ποδοσφαιριστές μας είδαν 3 κίτρινες κάρτες. Ο ΠΑΟΚ με 17 φάουλ πήρε 4 κάρτες... Δείτε την αναλογία. Τόσο περισσότερο βαράμε εμείς δηλαδή; Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι φταίει ο ΠΑΟΚ. Λέω ότι φταίει η κάκιστη νοοτροπία των διαιτητών. Τα ανθρώπινα λάθη τα καταλαβαίνουμε και θέλουμε να γίνονται μόνο τέτοια…» 

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Καϋμενάκης πρότεινε έλεγχο της απόδοσης του διαιτητή από τη Λίγκα, με ποσό που θα μοιράζεται από τις ΠΑΕ. Με αμοιβή 15.000 ευρώ και διετή θητεία ο αρχιδιαιτητής θα κρίνεται από τις ομάδες με ψηφοφορία στο τέλος του πρώτου γύρου και ανάλογα με τις ψήφους που θα λάβει θα παίρνει και αντίστοιχο πριμ στο τέλος της σεζόν 
Συγκεκριμένα, με εννέα ψήφους συνεχίζει, με 10 ψήφους πριμ 30.000 ευρώ, με 11 ψήφους πριμ 50.0000 ευρώ, με 12 ψήφους πριμ 100.000 ευρώ, ενώ με πάνω από 12 ψήφους πριμ 200.000 ευρώ. Όσο για τους παρατηρητές, θα επιλέγονται, θα ορίζονται και θα ελέγχονται από τριμελή επιτροπή. Οι πίνακες θα περιλαμβάνουν 20 έως 22 διαιτητές και 40 βοηθούς, απ όπου μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου οι τρεις τελευταίοι του πίνακα των διαιτητών και οι 6 τελευταίοι του πίνακα των βοηθών δεν θα έχουν δικαίωμα επαναξιολόγησης. 
Πλέον στον Αστέρα βρίσκονται εν αναμονή της συνάντησης της Επιτροπής με την ΕΠΟ, ενώ σε περίπτωση που δεν εγκριθούν οι προτάσεις αυτές θα συμφωνήσουν με τη μη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος. 
Από τα υπόλοιπα, οι Αρκάδες βλέπουν θετικά και την πρόταση για μοιρασιά του 40% των εσόδων από τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη για την βελτίωση της ποιότητας του αθλήματος.
 Δυσαρέσκεια υπάρχει και για τα οπαδικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία στον Αστέρα θεωρούν πως αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και αποτελούν πηγή διαφθοράς. 
Τέλος, αναφέρθηκε η απορία πώς γίνεται να έχουν καταγγελτικό λόγο στην συνάντηση άνθρωποι που έχουν καταγραφεί από τον υπεροκοριό της ΕΥΠ να υπόσχονται να δώσουν παιχνίδι σε άλλη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου