Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Σχολή Γονέων που πραγματοποιήθηκε στη Βυτίνα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Σχολή Γονέων που πραγματοποιήθηκε στη Βυτίνα από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας.

Οι γονείς χαρακτήρισαν τη συμμετοχή τους στην ομάδα ως ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με έναν νέο τρόπο σκέψης και να δουν από μια νέα οπτική τη σχέση τους με τα παιδιά τους δίνοντας έμφαση και περισσότερο χώρο και φροντίδα σε όλα αυτά που πηγαίνουν καλά στη σχέση αυτή καθώς και στις ικανότητες εκείνες που διαθέτουν γονείς και παιδιά ώστε να τα βγάζουν πέρα με επιτυχία στην καθημερινότητά τους.
«Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από άγχος και φόβο για το μέλλον με τη βοήθεια της ομάδας συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικό είναι να συντροφεύουμε και να υποστηρίζουμε τα παιδιά μας στην προσπάθειά τους να αυτονομηθούν, να αντιμετωπίζουν το περιβάλλον τους χωρίς φόβο, να σκέφτονται δημιουργικά, να εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις των προβλημάτων, να αποτυγχάνουν και να τα βγάζουν πέρα με ευεξία, να μάθουν πώς να μοιράζονται και να σέβονται ο ένας τον άλλο».

Την ομάδα συντόνισε η Αναστασία Μπεντεβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου