Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η έγκριση του ΕΣΧΑΣΕ για το έργο Kilada Hills στην Αργολίδα


Ολοκληρώθηκε η έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για το έργο Kilada Hills στην Αργολίδα και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 247/16-12-2015 Τεύχος Α.Α.Π..

Η Στρατηγική Επένδυση Kilada Hills αναπτύσσεται στην Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε συνολική έκταση 2,026 στρεμμάτων και αποτελεί έργο μεγάλης προτεραιότητας για την Dolphin Capital Investors (DCI) στην περιοχή. Δείγμα των έργων της Dolphin Capital Investors αποτελεί και το Amanzoe, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή από τον Αύγουστο του 2012, και έχει ήδη αναγνωριστεί από τον διεθνή Τύπο ως το καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου και ένα από τα κορυφαία στον κόσμο. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο της (DCI) ανήκει και το Nikki Beach που λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2014. Την ανάπτυξη του Kilada Hills καθώς και όλων των έργων της Dolphin Capital στην Ελλάδα διαχειρίζεται η Zoniro.

Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο με 114 δωμάτια και σουίτες, 448 παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμένο από τον Jack Nicklaus, καθώς και beach club. Ο μέσος συντελεστής δόμησης της επένδυσης είναι μόλις 10%. Επίσης έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω των όρων δόμησης ενώ το 50% της πολεοδομούμενης έκτασης θα αποτελεί κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 418 εκατ. ευρώ.

Μετά τη δημοσίευση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης αρμόδια για την έγκριση των Αρχιτεκτονικών και Πολεοδομικών Μελετών και για την έκδοση των επί μέρους Aδειών είναι η Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η διεύθυνση θα συντονίζει και τη διαδικασία έγκρισης των επί μέρους Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Η ΓΔΣΕ λειτουργεί ως Υπηρεσία μιας Στάσης για την αδειοδότηση των Στρατηγικών Επενδύσεων με διαδικασίες Fast Track. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου