Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ηλεία: Ξεσηκωμός για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

Σήμερα η Αμαλιάδα, η περιοχή της Πηνείας και οι πόλεις και τα χωριά του Κάμπου, είναι στο πόδι. Σύσσωμη η κοινωνία μεγάλου τμήματος της κεντρικής και της βόρειας Ηλείας, ξεσηκώνεται ενάντια στην πολιτική που θέλει την υποβάθμιση και σε βάθος χρόνου, πιθανότατα, την κατάργηση του ιστορικού νοσοκομείου της πόλης της Αμαλιάδας.

Είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα με τεράστια προσφορά στον πληθυσμό της περιοχής, που αντί οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που διατείνεται ότι είναι της Αριστεράς, να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αναβαθμίσουν την λειτουργία του, μεθοδεύουν εδώ και πολύ καιρό την ουσιαστική κατάργησή του.

Ο λαός της Αμαλιάδας, της Πηνείας και του Κάμπου δεν πρόκειται να δεχτεί την εφαρμογή σχεδίων που έχουν σκοπό να σβήσουν από τον υγειονομικό χάρη το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Σήμερα θα το καταστήσουν αυτό σαφές οι πολίτες που αναμένεται να λάβουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Αυτές είναι απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και τα κέντρα υγείας της βόρειας Ηλείας, στάση εργασίας των υπαλλήλων των ΟΤΑ της περιοχής ευθύνης του πρωτοδικείου Αμαλιάδας, κλείσιμο των καταστημάτων με αποφάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων και κορύφωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στις 11.30 π.μ. με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν όλοι οι φορείς της περιοχής. Οι ανακοινώσεις με τις οποίες δηλώνεται η στήριξη του αγώνα για την ματαίωση του σχεδίου υποβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος, είναι πάρα πολλές. Ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί στον χώρο του νοσοκομείου σήμερα θα στείλει σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα στην κυβέρνηση, πως καλύτερο για όλους θα είναι να ανακρούσει πρύμναν. Να αφήσει τις σκέψεις και τα σχέδια για υποστελέχωση και πλημμελή λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Οι βασικές διεκδικήσεις:
Νομική Αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Άμεση στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό .
Επαρκή χρηματοδότηση για λειτουργικές ανάγκες
Άμεση Επαναλειτουργία Μαιευτικής Κλινικής
Καμία κατάργηση τμημάτων ή κλινικών.
Άμεση αποπεράτωση νέας πτέρυγας Τ.Ε.Π.
Απόσυρση του Σχεδίου Υγειονομικού Χάρτη της 6ης Υ.ΠΕ.
thebest 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου