Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Σύλλογος Ζώνης Αρκαδίας: Προτάσεις προς Δήμο Μεγαλόπολης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2016


Επιτροπή Διαβούλευσης του
Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης Αρκαδίας
Προτάσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μεγαλόπολης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2016.

ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
  1. Σύνδεση με το δίκτυο της Κεράσοβας, αφού ελεγχθεί η καταλληλότητα του νερού κι αφού εξασφαλιστεί η φυσική ροή του, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του χωριού μας.
  2. Τοποθέτηση έξι (6) βανών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης και αντικατάσταση της πυροσβεστικής βάνας έξωθεν του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, γιατί έχει σπάσει.
3. Επισκευές στο εξωτερικό των κτιρίων δύο δεξαμενών του χωριού, μικρή επέκταση στο δίκτυο ύδρευσης. Για το θέμα αυτό είχε κατατεθεί αίτησή μας με Αριθ. Πρωτ. 22863/15-12-2014. Παραθέτουμε αντίγραφο της αίτησης με πέντε κατατοπιστικές φωτογραφίες.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ
  1. Ασφαλτόστρωση εσωτερικού δικτύου. Να συμπεριληφθεί ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο στη θέση Αλώνια, μήκους περίπου 120 μέτρα μαζί με τα ρείθρα.
  2. Καθαρισμός αγροτικών δρόμων και ρείθρων.
  3. Κατασκευή γέφυρας στη θέση Νιοχώρι.
  4. Τοποθέτηση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας  κυρίως στους περιορισμούς των ορίων ταχύτητας.
  5. Τσιμεντόστρωση στο δρόμο που οδηγεί στη θέση Πηγάδια από το σημείο που έχει σταματήσει, μήκους περίπου 200 μέτρων.
  6. Ασφαλτόστρωση του δρόμου από τα Παλιοκάτενα προς τη Ζώνη, μήκους 3 χιλιομέτρων.
ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ
1.      Κατασκευή στεγάστρου στο παλιό πετρόχτιστο σχολείο στην πλατεία του χωριού, γιατί όταν βρέχει μπαίνουν τα νερά από την πόρτα μέσα.
2.      Κατασκευή ηρώου πεσόντων, στο οποίο να τιμούμε τους συμπατριώτες μας που έπεσαν πολεμώντας ηρωικά για την πατρίδα μας σ’ όλους τους πολέμους.
3.      Αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου στ’ Αλώνια: α) να τοποθετηθεί συρματόπλεγμα στη μάντρα. Β) Να γίνει τσιμεντόστρωση σε διάδρομο μήκους περίπου 25 μέτρα και πλάτους 1,50 μέτρα και στο σημείο που θα αξιοποιηθεί παλιό παραδοσιακό μαγγάνι που έχουμε. Γ) Να γίνει οριοθέτηση της παιδικής χαράς σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτροπής Ελέγχου.
4.      Να επισκευαστεί ο μαντρότοιχος του Κοιμητηρίου του χωριού.
Επιτακτική είναι η ανάγκη να ξανανοίξει η ταβέρνα του χωριού, η οποία είναι κλειστή από 06-08-2015. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ο Δήμος, θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε ο χώρος αυτός να  ξαναγίνει το σημείο αναφοράς του χωριού. Ο χώρος που κάνει το χωριό να είναι ζωντανό και τους κατοίκους αισιόδοξους.

            Τα Μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης

     Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου και Τάσος Παν. Αναστόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο ο Σύλλογος της Ζώνης!!! Έχει, βλέπουμε, αρκετά έργα να προτείνει στο Δήμο για το 2016. Αλλά αγαπητοί φίλοι, κι ας μην σας ξέρω, νομίζω ότι τζάμπα πήγε ο κόπος σας να καταθέσετε όλες αυτές τις προτάσεις. Ο Δήμος δεν κάνει έργα στα χωριά παρά ένα δυο μικρά και ασήμαντα έτσι για να κλείνει τα στόματα. Μέσα στο χωριό σας έγινε κάποιο μεγάλο έργο τα τελευταία χρόνια; Μπα, άσε μη μου πείτε. ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό δεν έγινε κι ας φωνάζετε εσείς κάτι να γίνει. Πόσες καμμένες λάμπες δεν υπάρχουν στους δρόμους σας; Τι νερό πίνετε; Έχετε βάνες και δεξαμενές νερού σε περίπτωση πυρκαγιάς; Φτιάχτηκαν οι λακκούβες στους δρόμους του χωριού σας; Καθαρίστηκαν οι αγροτικοί σας δρόμοι και διανείχθηκαν τα ρείθρα; Όχι, βέβαια αλλιώς δεν θα το προτείνατε να γίνουν τη χρονιά που έρχεται. Ο κ. Δήμαρχος έχει έρθει στη Ζώνη να δει πως είναι το χωριό, να συζητήσει ο ίδιος (όχι οι παρατρεχάμενοί του) με τους ντόπιους, να καταγράψει τα προβλήματα, να δώσει άμεσες λύσεις. Α πα πα καλέ, που θα ξεκολλήσει ο άνθρωπος από τις ανέσεις της Μεγαλόπολης να τρέχει στην ύπαιθρο. Γι' αυτό Κύριοι του Συλλόγου της Ζώνης και του κάθε χωριού του Δήμου Μεγαλόπολης, μην κουράζεστε να καταθέτετε προτάσεις και ιδέες. Πάει στράφι ο κόπος σας. Κάντε ό,τι μπορείτε στο χωριό σας και αφήστε στον Δήμαρχο και τους Συμβούλους του να... ξεκουραστούν. Έχουν ακόμη αρκετή θητεία ανάπαυλας και οφείλετε να σεβαστείτε την ανάγκη τους να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ το ουσιαστικό. Μόνο έργα βιτρίνας, φιέστες εφήμερης διάρκειας και εξαγγελίες πυροτεχνήματα που σβήνουν γρήγορα και δεν μένει τίποτα. Καλό κουράγιο, λοιπόν και καλή υπομονή. Αν δείτε έργα στο χωριό σας, εμένα να μου γράψετε. Κι αν διαψευστώ - μακάρι - θα συγχαρώ πρώτο τον Δήμαρχο για όσα θα κάνει. Αλλά... "Αρχή άνδρα δείκνυσι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή