Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Στον Παγκόσμιο Τελικό Easykart στην Ιταλία αγωνίστηκε ο Μαρκογιάννης Τζώρτζης


Στον Παγκόσμιο Τελικό Easykart στην Ιταλία αγωνίστηκε ο Μαρκογιάννης Τζώρτζης, πραγματοποιώντας ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο.

Ο Μαρκογιάννης Τζώρτζης, της Nitro Racing Kart, αφού ξεχώρισε με τις επιδόσεις του στις Ελληνικές πίστες, πήρε την απόφαση και έκανε το μεγάλο βήμα, βγαίνοντας εκτός συνόρων. Το βάπτισμα του πυρός έγινε στα βαθιά μιας και αγωνίστηκε κατευθείαν στον Παγκόσμιο Τελικό του Easykart που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία στις 15-17 Οκτωβρίου. Πίσω από την οργάνωση, κάθε λεπτομέρειας για την αποστολή, βρέθηκε η Zorri Motorsport με την εμπειρία του Στάθη Ξηνταβελόνη αλλά και τις επαφές του στην Ιταλία και στην BirelART να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του μηχανικού του Τζώρτζη, Γιώργου Παναγιωτόπουλου.

Η οργάνωση ήταν κορυφαίου επιπέδου, όπως αρμόζει σε μια εκδήλωση τέτοιου βεληνεκούς. Οι παροχές περιλάμβαναν ανταλλακτικά, σέρβις, γραφείο τύπου και αποτελεσμάτων καθώς και showroom όπου είχε εκτεθεί όλη η σειρά BirelART, Ricchiardo, Easykart, RK του 2016.

Η ομάδα EmiliaKart Racing, όπου και εντάχθηκε ο Τζώρτζης είχε ήδη παραλάβει και προετοιμάσει, από την BirelArt, ένα ολοκαίνουργιο Easykart 60. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την αποστολή μιας και ο γιός του Juan Pablo Montoya βρισκόταν ακριβώς στην διπλανή θέση της τέντας. Αυτό δείχνει και την βαρύτητα του θεσμού μιας και είναι βέβαιο πως ο Montoya θέλει τον καλύτερο και γρηγορότερο τρόπο ώστε να αναδειχθεί το ταλέντο του γιου του, Sebastian. Γρήγορα οι δυο οδηγοί γνωρίστηκαν και άρχισαν να ανταλλάσσουν απόψεις και δεδομένα, κάτι που κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Από την Παρασκευή το παρόν έδωσε και ο Juan Pablo, που έχει γράψει την δική του ιστορία στην F1. Φιλικός και προσιτός είχε όλη την διάθεση να μοιραστεί την εμπειρία του με τους νεαρούς αγωνιζόμενους.

Η πίστα ήταν υπέροχη σε χάραξη, ποιότητα ασφάλτου αλλά και σε υποδομές, με πολύ καλές διαφυγές, στοιχείο που έδινε ένα τρομερό αίσθημα ασφάλειας. Ο καιρός Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ήταν βροχερός. Μόλις ένα σκέλος έγινε σε στεγνό οδόστρωμα. Η επίδοση του Τζώρτζη ήταν πολύ καλή στο βρεγμένο οδόστρωμα, με τον Έλληνα οδηγό να πετυχαίνει τον 12ο χρόνο στο group του.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων το Σαββατο και την Κυριακή, ο Τζώρτζης έδωσε μεγάλες μάχες και απέδειξε την ικανότητα του απέναντι στους ταλαντούχους αντιπάλους του. Κατάφερε να φτάσει μέχρι και στην 7η θέση στον Β τελικό, όταν χτυπήθηκε από πίσω, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 12η θέση. Για την ιστορία ο οδηγός που τον χτύπησε μαζί με άλλους τρείς τιμωρήθηκαν για αγωνιστικούς και τεχνικούς λόγους από τους αλυτάρχες, με αποτέλεσμα τελικά ο Τζώρτζης να καταταγεί στην 9η θέση. Ωστόσο η σύγκρουση του πήρε από τα χέρια το κύπελλο της πρώτης πεντάδας και βέβαια το εισιτήριο για τον Α τελικό, μιας και θα είχε διαφορετική εξέλιξη ο αγώνας αν δεν έχανε το ρυθμό του. Επίσης, απέσπασε τα συγχαρητήρια της ομάδας του (EMILIAKART) για την εξαιρετική πρώτη διεθνή εμφάνισή του και για την καλή θέση τελικής κατάταξης.

Η εμπειρία ήταν τεράστια και η Ελληνική αποστολή έφυγε με ένα μεγάλο χαμόγελο από την Ιταλία. Η πρώτη επαφή του Τζώρτζη με πίστα του εξωτερικού ήταν άριστη και οι επιδόσεις του στο στεγνό αλλά κυρίως στο βρεγμένο αποδεικνύουν το μεγάλο του ταλέντο. Η οργάνωση ήταν άριστη και θύμιζε μια μεγάλη γιορτή ενώ ο Τζώρτζης απέκτησε νέους φίλους, μεταξύ των οποίων και τον Sebastian Montoya! Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη σήμανε και την εκκίνηση, των πλάνων της ZorriMotorsport και του Τζώρτζη για το 2016, που θα περιλαμβάνει περισσότερους αγώνες στο εξωτερικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου