Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

ΤΕΡΝΑ - Παλαιόχουνη: απαγορευτικό εργασιών στις μισές εκτάσεις του έργου!!!!

«Ολοκληρωμένη διαχείριση των  απορριμμάτων Πελοποννήσου  με ΣΔΙΤ» στην Αρκαδία: «Έργο» θεμελιωμένο σε απάτες π ου τις ξεπλένουν  ...

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ Αρκαδίας προς συνάδελφους οικοδόμους: "Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα. Παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια."

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Η επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την μεγαλοεργοδοσία συνεχίζεται. Θέλουν να αυξήσουν ξανά τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Χωρίς δουλειά, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς εισόδημα, κάνουν τη ζωή μας κόλαση.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
► Μέτρα για την προστασία των ανέργων. 
► Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το χρόνο ανεργίας. 
► Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, σύγχρονων και ασφαλών σχολείων για τα παιδιά μας.

► Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων για να μειωθεί ο κίνδυνος χιλιάδες οικοδόμοι να βρεθούν χωρίς σύνταξη. 
► Αυξήσεις στα μεροκάματα. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικής σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

► Κατάργηση των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων. Άμεση επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα προηγούμενα επίπεδα.
Ο οργανωμένος αγώνας, η συσπείρωση στο ταξικό μας σωματείο, είναι εγγύηση για το ξεπέρασμα των δυσκολιών, για να μετρήσουμε αποτελέσματα που θα δίνουν ανακούφιση και θα δημιουργούν νέους όρους για μεγαλύτερες νίκες. Είναι το όπλο μας μέσα στο χώρο δουλειάς, στη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία των ανέργων, δημιουργεί νέα δυναμική και δυνατότητες, λειτουργεί αποτρεπτικά απέναντι στους αντεργατικούς σχεδιασμούς και την υλοποίησή τους.

Συνάδελφοι, σήμερα έχουμε τεράστια πείρα. Ξέρουμε τι φταίει και τι πρέπει να κάνουμε.
ð Χάσαμε τη δουλειά μες, ενώ υπάρχουν τεράστιες στεγαστικές ανάγκες που δεν έχουν καλυφθεί. 
ð Με τις πρώτες δυνατές ψιχάλες βροχής βλέπουμε να μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές σε λιμνοθάλασσες, γιατί δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Έργα που θα έδιναν δουλειά στους οικοδόμους. 
ð Βλέπουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ακατάλληλα σχολεία με ανύπαρκτη ή ξεπερασμένη αντισεισμική θωράκιση, την ώρα που χιλιάδες οικοδόμοι βιώνουν την πιο οξυμένη ανεργία. 
ð Βλέπουμε συντάξεις και μεροκάματα να κατρακυλάνε, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν, να ψαλιδίζονται οι παροχές υγείας. 
ð Φορτωθήκαμε από τις κυβερνήσεις (παλαιότερες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) κάθε λογής φόρους για να σταθούν στα πόδια τους οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Από αυτούς κανένας δεν χάθηκε, έχουν κέρδη και στην ανάπτυξη και στην κρίση. Μας γονατίζουν για να εξασφαλίσουν περισσότερα.
Φτάνει πια! Τώρα θα ακουστεί η δική μας φψνή. Με τη δύναμή μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας.

Οργανώνουμε δυναμικές κινητοποιήσεις και αγώνες, όλοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 22 Οκτώβρη και στην οργάνωση της απεργίας στις 12 Νοέμβρη σε συντονισμό και με τις άλλες ταξικές δυνάμεις πανελλαδικά.

Παλεύουμε δυναμικά και διεκδικούμε τον ιδρώτα μας, το δικαίωμα να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας. Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε όρθιοι. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα. Παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου