Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης: Οι ασθενείς δεν έχουν ανάγκη από "τηλεϊατρική" αλλά από γιατρούς, νοσηλεύτριες,ασθενοφόρα,οδηγούς...


Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο υποχρηματοδότησης, υποβάθμισης και απογύμνωσης των δημοσίων υπηρεσιών υγείας ο Δήμος Μεγαλόπολης έρχεται να παρουσιάσει ως "έργο" για τους κατοίκους ένα πρόγραμμα για "απομακρυσμένη βοήθεια ηλικιωμένων" και "ηλεκτρονικά συστήματα υγείας".

Το πρόγραμμα αυτό, όπως και άλλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ως σκοπό να πετάξει ψίχουλα "παροχών" υγείας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά και να διευκολύνει ιδιώτες και εταιρείες στο ροκάνισμα κονδυλίων ΕΣΠΑ ή στην προβολή και τον εντυπωσιασμό προς άντληση πελατείας σε ιδιωτικά ιατρεία, αλλά και ψήφων/ρουσφετιών προεκλογικά. 

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες(πχ κινητοί μαστογράφοι) λαμβάνονται σε συνθήκες όπου η υγεία έχει γίνει εμπόρευμα και που - από κοινωνικό δικαίωμα που πρέπει να είναι - προσφέρεται ως "φιλέτο" σε εταιρίες με σκοπό το κέρδος, βάζοντας ως μεσάζοντα τους Δήμους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε μόνο εμπορευματοποίηση, αλλά και εκφυλισμό στην παροχή πρόληψης, λόγω του αποσπασματικού χαρακτήρα, της έλλειψης σχεδιασμού, αλλά και της πλήρους έλλειψης επιστημονικής τεκμηρίωσης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα τέτοιων παρεμβάσεων.

Οι ασθενείς δεν έχουν ανάγκη από τηλεϊατρική μέσω ιατρικών μηχανημάτων στο σπίτι (τα οποία συνήθως οι ίδιοι δεν θα καταφέρουν ποτέ λόγω γήρατος ή αναπηρίας να τα χρησιμοποιήσουν σωστά). Έχουν ανάγκη από επάρκεια σε γιατρούς, νοσηλεύτριες, ασθενοφόρα, οδηγούς και διασώστες ασθενοφόρων για 24ωρη κάλυψη (για το οποίο κωφεύετε), τα οποία να είναι ενταγμένα σε ένα αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα υγείας. 

Στις σημερινές συνθήκες οι ηλικιωμένοι και οι φτωχοί αγρότες των απομακρυσμένων περιοχών παίρνουν σύνταξη που δε φτάνει ούτε για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, τα αγροτικά ιατρεία είναι εγκαταλελειμμένα, οι εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο σπίτι" είναι προσωρινοί και κακοπληρωμένοι, ενώ στο Κέντρο Υγείας οι γιατροί εργάζονται εδώ και 9 μήνες με απλήρωτες εφημερίες. Η ηλεκτρονική υγεία για τις απομακρυσμένες περιοχές είναι ότι και το "παντεσπάνι" για τους πεινασμένους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, της εκπαίδευσης και της έρευνας. ΟΧΙ στις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα. 
- Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και σύνδεσή του με τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς και το ΕΚΑΒ, ώστε να παρέχει πρόληψη και ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.  
- Να καλυφθούν άμεσα και οι τρεις βάρδιες του Κέντρου Υγείας με ασθενοφόρα. Μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή απασχόληση. 
- Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων στην υγεία.
- Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και επιστημονικά σύγχρονο σύστημα υγείας για όλο το λαό, χωρίς καμία επιβάρυνση. 

1 σχόλιο:


  1. Κύριε Δήμαρχε

    Στόχος, όλων μας, είναι η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας - στο Τομέα που ο καθένας μας ΕΤΑΧΘΗ - προσφέροντάς τους ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ που φορείς - ΔΗΜΟΣΙΟΙ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ - είτε αδυνατούν να προσφέρουν, είτε η προσφερόμενη υπηρεσία από αυτούς (κατά μονάς ή από κοινού), είναι ΚΑΤΩΤΕΡΗ από την κοινώς ΑΠΟΔΕΚΤΗ Υπηρεσία στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας.
    Εξηγούμαι:
    Για την ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ που προσφέρεται από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ της ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ προς τους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ του ΔΗΜΟΥ μας Ε Γ Κ Α Ι Ρ Α διαπίστωσε, - μέσω αντικειμενικών μετρήσεων , που ενδεχομένως έχει πραγματοποιήσει - ότι χρειάζεται να προβεί, προκειμένου να καλύψει τις ΙΑΤΡΙΚΕΣ ανάγκες των ανήμπορων ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ μας, σε ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (ΞΑΝΑ) σε πρόγραμμα ΤΗΛΕΑΤΡΙΚΗΣ Συμβατικής ΔΑΠΑΝΗΣ 273.000 € περίπου.
    ΕΡΩΤΑΤΕ η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;
    - Η Αναγκαιότητα του Συστήματος Τηλεμετρίας για την Ιατρική Παρακολούθηση των Ανήμπορων Συμπολιτών μας από ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΕ;
    - Η Διοίκηση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ της ΠΟΛΗΣ μας και οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - που ΑΟΚΝΑ προσφέρουν τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ τους - έχει εκφράσει ΓΝΩΜΗ για την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ;
    - Γιατί η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ γίνεται στο ΚΑΠΗ του ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ και ΟΧΙ στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ της ΠΟΛΗΣ μας;
    (Σκέψη Τρελή: Μήπως αδυνατούν να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ - χωρίς να το γνωρίζουν - οι Εργαζόμενες στο ΔΗΜΟ στο Πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι'.

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή