Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΡΙΟ: Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια - Συμβάντα Αστ. Δελτίου


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 11.00 ώρα της 3.10.2015 έως 11.00 ώρα της 4.10.2015



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, σήμερα (4.10.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, ένας (1) 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
Συνελήφθησαν, χθες (3.10.2015) το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, σε δύο (2) περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, ένας (1) 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης και ένας (1) 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση διάφορα προϊόντα (τσάντες, γυαλιά ηλίου κ.α.), στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

--------------------------

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράνομα τυχερά παιχνίδια στην Κορινθία
Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και χρήματα
Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου»

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (3.10.2015) το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 42 ετών, αντίστοιχα, για παράνομα τυχερά παιχνίδια. 

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα-κλειστό κέντρο διασκέδασης, ιδιοκτησίας του 42χρονου και με προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος τον 29χρονο, όπου διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει και να λειτουργούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια». 

Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκε ο ανωτέρω υπολογιστής, καθώς και το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

---------------------------

Εισήγηση με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Ψυχιατροδικαστικής Βορείου Ελλάδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (03-10-2015) από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εισήγηση με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Ψυχιατροδικαστικής Βορείου Ελλάδος, στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:
• Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
• Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων. 
• Οι διαδικτυακές απειλές και τα μέτρα προστασίας. 
• Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και οι πρακτικές πρόληψης. 
• Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Επίσης, στόχος ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

----------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 11.00 ώρα της 4.10.2015 έως 09.00 ώρα της 5.10.2015

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ  Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό, που είχε γίνει την 3.10.2015 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, χθες (4.10.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) 28χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

---------------------------

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, τα οποία διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα σε δύο (2) μη νόμιμες μετανάστριες, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας 

Επίσης συνελήφθησαν και οι μη νόμιμες μετανάστριες, που επιχείρησαν να ταξιδέψει παράνομα για Αυστρία 

Συνελήφθησαν, χθες (4.10.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 21 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες και πλαστογραφία. 

Επίσης, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 25 και 19 ετών αντίστοιχα, μη νόμιμες μετανάστριες, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 25χρονης και της 19χρονης, τις οποίες συνόδευαν ο 21χρονος και ο 29χρονος, με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. 

Όπως προέκυψε, οι μη νόμιμες μετανάστριες, είχαν εφοδιαστεί με τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα, από τον 21χρονο και τον 29χρονο. 

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) διαβατήρια και δύο (2) ταυτότητες, Αρχών Σουηδίας. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. 

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

----------------------------

Ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη (06.10.2015) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:

· Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). 
· Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου