Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Καμίνης: Οι πλατείες της Αθήνας δεν θα γίνουν προσφυγικοί καταυλισμοί, δώστε μας στρατόπεδα


Στον κίνδυνο να μετατραπεί η πλατεία Βικτωρίας σε μόνιμο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε μεγάλη συμπλοκή ανάμεσα σε 400 ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στην πλατεία, η οποία έχει κατακλυστεί από σκηνές θυμίζοντας εικόνες που είχε ζήσει η Αθήνα πριν από μερικές εβδομάδες στο Πεδίον του Άρεως.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο δήμαρχος της Αθήνας επέρριψε ευθύνες στο μεν υπουργείο Δημόσιας Τάξης για «συστηματική απουσία» και στο δε υπουργείο Εθνικής Άμυνας για «πλήρη στεγανοποίηση» όσον αφορά την παραχώρηση των άδειων στρατοπέδων για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.
«Το καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια χώρα, όπου ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και τελικά έχει βρεθεί μόνος του ο δήμος Αθηναίων και οι κάτοικοι της πόλης να πολεμάνε;» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο ΒΗΜΑFM.
«Που είναι τα στρατόπεδα που θα θέσουν; Τι λένε στους κατοίκους της πλατείας Βικτωρίας; Ότι μακριά από τον στρατό το πρόβλημα και ας είναι στους πολίτες;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου