Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ηλεία: Μετανιωμένος δηλώνει ο 77χρονος για την εκτέλεση του συνταξιούχου αστυνομικού (vid)

Τον δρόμο για τη φυλακή θα πάρει ο 77χρονος, δράστης του στυγερού εγκλήματος στο Λαμπέτι με θύμα τον 57χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας. Ο ηλικιωμένος την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι, όπλισε τα χέρια του με μια καραμπίνα και σκότωσε τον συντοπίτη του, όπως υποστηρίζει για προσωπικές διαφορές.

Ο ηλικιωμένος, οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη όπου και απολογήθηκε στην Ανακρίτρια Ηλείας. Ο ίδιος είχε λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, προθεσμία από την περασμένη Πέμπτη – μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν φρουρούμενος – προκειμένου να απολογηθεί χθες. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που έχουν αναλάβει την προανάκριση της σοβαρής αυτής υπόθεσης, οδήγησαν χθες στο γραφείο της Ανακρίτριας τον 77χρονο ο οποίος, συνοδευόταν από τον δικηγόρο, που ορίσθηκε συνήγορός του με απόφαση Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα."ΠΑΤΡΙΣ" κατά την απολογία του ο ηλικιωμένος δράστης, δεν άλλαξε την ομολογία του και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του ενώ ανέφερε πως ο λόγος του φονικού ήταν ο θυμός που ένιωθε απέναντι στο θύμα.Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο δράστης είπε στην Ανακρίτρια, όσα έχει ήδη ομολογήσει και στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που χειρίζονται την υπόθεση, ότι δηλαδή, ο ίδιος είχε ζητήσει από τον 57χρονο συνταξιούχο αστυνομικό να τακτοποιήσει οικονομικές εκκρεμότητες που είχε με συγγενικό του πρόσωπο. Είπε επίσης, ότι για τον λόγο αυτό, είχε δεχθεί από το θύμα φραστική επίθεση με αποτέλεσμα να τον καταλαμβάνει έντονος θυμός. Απόρροια αυτού, ήταν, όπως ισχυρίζεται ο δράστης, την ημέρα που τον είδε στο καφενείο με τους φίλους του να πάρει την καραμπίνα και να τον πυροβολήσει με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Αμέσως μετά την απολογία του Εισαγγελέας και Ανακρίτρια αποφάσισαν την κράτησή του σε σωφρονιστικό κατάστημα έως την ημέρα της δίκης ενώ σύμφωνα με το PatrisNews, ο 77χρονος έχει ήδη εκτίσει ποινή κάθειρξης 17 ετών για την δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας την δεκαετία του ’70.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου