Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 3ο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής Βόρειας Ελλάδας


Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 3ο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνεται στην Κοζάνη

Στο 3ο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής Βορείου Ελλάδος, στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, θα λάβει μέρος με εισήγησή της, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αύριο (03-10-2015), κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας.

Στο Συνέδριο, που συνδιοργανώνεται με την Ελληνική Αστυνομία, συμμετέχουν Επιστημονικοί Σύλλογοι, Φορείς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η εισήγηση με θέμα «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου» θα πραγματοποιηθεί από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι θεματολογίες που θα αναπτυχθούν είναι οι εξής:
· Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
· Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας. 
· Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου. 
· Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Επιπλέον, αύριο (03-10-2015), ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης και ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης θα προεδρεύσουν σε Στρογγυλή Τράπεζα, με τίτλο «Θέματα τρομοκρατίας», ενώ ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου θα προεδρεύσει σε Debate του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου