Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κέρκυρα: Στο σκαμνί 3 δημοτικοί υπάλληλοι για μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας


“Ντόρο” έχουν προκαλέσει στο νησί οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα σωματεμπορίας. Προφυλακίστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Κέρκυρας. Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν εντός της ημέρας οι υπόλοιποι εννέα που εμπλέκονται στην υπόθεση – ανάμεσα τους και τρεις υπάλληλοι του δήμου Κέρκυρας.


Η προφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων, αποφασίστηκε ομόφωνα από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Πρόκειται για δύο Κερκυραίους επαγγελματίες που είχαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπαρ, και ένα αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής που φέρεται ότι εμπλέκεται ποικιλοτρόπως στο μεγάλο κύκλωμα της σωματεμπορίας.

Ελεύθερη αφέθηκε η νεαρή αλλοδαπή, ρουμανικής καταγωγής, καθώς κατά την ανάκριση ενώπιων των δικαστικών αρχών, φέρεται ότι δεν εμπλέκεται στο παράνομο αυτό κύκλωμα, τα πλοκάμια του οποίου έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και έχουν διεισδύσει στην Ουγγαρία, στη Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες.

Σήμερα ενώπιον του ανακριτή Κέρκυρας πρόκειται να καταθέσουν οι υπόλοιποι εννέα συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Κέρκυρας, που κατηγορούνται για παράνομη έκδοση αδείας καταστήματος, πλαστογραφία και χρηματισμό.

Σύμφωνα με την πολυεκαντοντασέλιδη δικογραφία που έχει συνταχθεί, στο κύκλωμα φέρεται να συμμετέχουν 25 άτομα, εκ των οποίων κάποιοι είναι οι πυρήνες των εγκληματικών δράσεων που εξελίσσονταν στο νησί της Κέρκυρας, χωρίς να υπάρχει ένας και μόνος «βαρόνος» που να ελέγχει το πολυδαίδαλο κύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου