Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

30% μειωμένη φέτος η παραγωγή Κορινθιακής σταφίδας

Η ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. εν όψει της έναρξης συγκέντρωσης σταφιδοκάρπου της νέας περιόδου και σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι σήμερα έχει συλλέξει ενημερώνει τους σταφιδοπαραγωγούς ότι:
α) Η παραγωγή κορινθιακής σταφίδας της περιόδου 2015-2016 προβλέπεται μειωμένη κατά 30% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. 
β) Δεν υπάρχουν υψηλά αποθέματα παλιάς σταφίδας ώστε να δημιουργηθεί εμπλοκή στην εμπορία της φετινής σταφίδας. 
γ) Εμφανίζεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους παραδοσιακούς πελάτες του Εξωτερικού για αγορά σταφίδας. 
δ) Υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και από την Αυστραλία μετά την κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές σταφίδας.

Όλες αυτές οι συνθήκες μας προδιαθέτουν ότι θα υπάρξει ανοδική πορεία στις τιμές παραγωγού κορινθιακής σταφίδας.

Καλούμε τους σταφιδοπαραγωγούς να μην βιαστούν να πωλήσουν το προϊόν τους πριν διαμορφωθούν οι τιμές στην αγορά.

Ενημερώνουμε επίσης τους σταφιδοπαραγωγούς ότι η ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. μέσα από την λειτουργία του σταφιδεργοστασίου ιδιοκτησίας τους θα απευθυνθεί στις αγορές για πώληση σταφίδας.

Όλοι οι κατά τόπους Συνεταιρισμοί – Μέλη μας θα συγκεντρώνουν σταφίδα για λογαριασμό των παραγωγών με στόχο την στήριξη του εισοδήματος τους και την αποφυγή αισχροκέρδειας.

Καλούμε τους σταφιδοπαραγωγούς να παραδίδουν την σταφίδα τους στους Συνεταιρισμούς τους για να διασφαλίσουν το προϊόν και το εισόδημά τους.

Στα πλαίσια της έναρξης της νέας σεζόν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. κ. Αντίοχος Αντώνιος προτίθεται να επισκεφτεί σύντομα όλες τις περιοχές όπου παράγεται η Κορινθιακή σταφίδα προκειμένου να βρεθεί κοντά στους σταφιδοπαραγωγούς και να συζητήσει περαιτέρω για την προστασία και διασφάλιση του προϊόντος κα της τιμής του.

Το συνεταιριστικό εργοστάσιο της εταιρείας « ΠΡΙΜΑΡΟΛΙ Α.Ε.» στο Καίσαρι Κορινθίας βρίσκεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση διασφάλισης της τιμής.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε.

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Αντίοχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου