Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

“Ιστορικά, το συγκεκριμένο δημοψήφισμα θα κριθεί αρνητικά”, είπε ο Δήμαρχος Καλαμάτας

«Θεωρούσα και θεωρώ ότι το δημοψήφισμα αυτό δεν έπρεπε να γίνει, γιατί, πρώτον, είχε ασαφές ερώτημα», δήλωσε απόψε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, που και στη Μεσσηνία δίνουν προβάδισμα στο «όχι».

«Τι ψήφισαν αλήθεια αυτοί που ψήφισαν «ναι» και τι ψήφισαν αυτοί που ψήφισαν «όχι»;

Ιδιαίτερη ασάφεια υπάρχει στους ψηφίσαντες «όχι». Κάποιοι από αυτούς ψήφισαν την πρόταση Τσίπρα, που διαφέρει ελάχιστα από την πρόταση Γιούνκερ, κάποιοι άλλοι «δραχμιστές», κάποιοι από τη συμπεριφορά των ευρωπαΐων και κάποιοι άλλοι υπερπατριώτες, δεν ψήφισαν συγκεκριμένο ερώτημα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι διχασμός για την ελληνική κοινωνία, και μάλιστα διχασμός σε πολλά επίπεδα, κοινωνικό, οικονομικό, ηλικιακό, και δεν πρόσφερε τίποτε. Και αυτό θα καταδειχθεί σύντομα στο επίπεδο της συμφωνίας και ιδιαίτερα στο επίπεδο της οικονομίας.

Ιστορικά, το συγκεκριμένο δημοψήφισμα θα κριθεί αρνητικά. Εκτιμώ πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε όλα τα κόμματα, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προέχοντος κι οπωσδήποτε στη Ν.Δ.» κατέληξε ο κ. Νίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου