Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μερικά από τα πιο πετυχημένα άκυρα ψηφοδέλτια

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν ένα σωρό άκυρα ψηφοδέλτια. Άλλα από άποψη κι άλλα με διάθεση αστεϊσμού, άλλα με βρισιές και χυδαιότητες κι άλλα με χιούμορ. Η τεράστια διάδοση των social media και η δυνατότητα που έχουν πλέον πάρα πολλοί άνθρωποι, ειδικά όσοι είναι νεότεροι και εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να φωτογραφίσουν και να «ανεβάσουν» κάτι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στον προσωπικό τους λογαριασμό, δίνει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μοιραστεί αυτές τις στιγμές. 

Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Και τα μάτια των δικαστικών αντιπροσώπων που έκαναν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, είδαν πολλά και διάφορα, όπως πολλά και διάφορα είδαν όλοι όσοι έκαναν μια βόλτα από τα social media την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα. Είχαμε σχόλια πολιτικά, σχόλια ποδοσφαιρικά (ο Κώστας Μήτρογλου ήταν με διαφορά ο πρωταγωνιστής…), σχόλια ερωτικά και σχόλια που «έμπλεξαν» κατά κάποιον τρόπο την πολιτική με τον έρωτα…


Ένας Πατρινός, προφανώς ερωτοχτυπημένος, είπε να εκφράσει τα αισθήματά του στο λευκό χαρτί του άκυρου, συνδυάζοντάς τα όμως με τους Θεσμούς. Και έγραψε: 
«Αφήστε τα σχέδια και τους θεσμούς, κάντε έρωτα χωρίς περιορισμούς».

Άλλος Πατρινός ψηφοφόρος του άκυρου, αλλά λιγότερο ρομαντικός και περισσότερο λακωνικός, έγραψε: 
«Ψόφος σε όλους». Και το σταύρωσε.

Στη Ρόδο, ένας ψηφοφόρος του 303ου εκλογικού τμήματος, είχε πολλά περισσότερα να πει από το «Ναι» ή «Όχι». Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, είπε: 
«ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ της ευημερίας και της κοινωνικής ισότητας. ΟΧΙ στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας. ΟΧΙ στην ΑΛΗΤΕΙΑ και τα ΛΑΜΟΓΙΑ. ΟΧΙ στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΝΑΙ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΝΑΙ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Ένας ακόμη ψηφοφόρος που επέλεξε το άκυρο, 
σταύρωσε το «Οχι», αλλά φρόντισε να το «αφιερώσει» στην Αγκελα Μέρκελ. 
Μακράν όλων, όμως ο γαλαντόμος ψηφοφόρος που 
μαζί με το ψηφοδέλτιό του έβαλε μέσα στον φάκελο και ένα 20ευρω,
σε εκλογικό τμήμα της Αλφειούσας, στον Πύργο, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου