Μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο με εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1.1.2016 προβλέπει η συμφωνία* της κυβέρνησης με τους εταίρους. Παράλληλα η χώρα μας καλείται «να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης» και μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση να είναι έτοιμη στις 20 Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι οι εταίροι μας εκτός από την διασφάλιση πτωτικής πορείας των μισθολογικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, μέχρι το 2019 θέλουν και αύξηση μισθών στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και μειώσεις στους χαμηλόμισθους. Πάντως, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνυόταν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στους χαμηλόμισθους, τονίζοντας ότι υπάρχουν τρόποι για την εξοικονόμηση κονδυλίων ώστε το συνολικό μισθολογικό κόστος να παραμείνει σταθερό, όπως περιορισμοί σε άδειες, ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα ταξιδίων, επιδόματα κλπ. Επιπλέον, στη Βασιλίσσης Σοφίας θεωρούν ότι το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο θα μειωθεί λόγω και των αθρόων εξόδων των υπαλλήλων με τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό.
*«να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης. Μια πρώτη πρόταση θα πρέπει να δοθεί από τις 20 Ιουλίου μετά από συζητήσεις με τα θεσμικά όργανα. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει περαιτέρω το κόστος της ελληνικής διοίκησης, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε με τα όργανα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου