Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Μεγαλόπολη: Οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες (λεπτομέρειες)

Στεγαστική συνδρομή πρόκειται να δοθεί στους πληγέντες από τις πλημμύρες που συνέβησαν σε Αρκαδία και Λάρισα στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς υπεγράφη η σχετική κοινή υπουργική απόφαση από τους συναρμόδιους υπουργούς Παν. Κουρουμπλή, Ευ. Τσακαλώτο, Χρ. Σπίρτζη και Αλ. Χαρίτση. 
Προβλέπεται εκταμίευση 1,61 εκατ. ευρώ για παροχή δωρεάν κρατικής αρωγής και 537.800 ευρώ για την κάλυψη των τόκων των χορηγούμενων δανείων.

Για τις πλημμύρες της 25ης Ιουνίου στην Αρκαδία ως πληγείσες περιοχές έχουν οριστεί στον Δήμο Μεγαλόπολης, η δημοτική ενότητα Μεγαλόπολης και οι τοπικές κοινότητες Ζώνης, Καριταίνης, Κουρουνιού, Μαυριών, Μακρυσίου, Μαλλωτών, Μαραθούσης, Ν. Εκκλησούλας, Περιβολίων, Πλάκας, Ραψομμάτης, Χωρέμη, Ανεμοδουρίου. Στον Δήμο Τρίπολης ως πληγείσες περιοχές έχουν οριστεί οι τοπικές κοινότητες Αθηναίου, Δόριζας, Αγιωργίτικων, Ζευγολατιού, Νεοχωρίου Μαντινείας, Νεστάνης. 
Επίσης, πληγείσα είναι όλη η δημοτική ενότητα Τεγέας και Τρίπολης. 
Στον Δήμο Β. Κυνουρίας πλημμυρόπληκτη είναι η τοπική κοινότητα Δολιανών.

Οι πληγέντες εντός τριών μηνών πρέπει να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων για υποβολή αιτήματος αυτοψίας σε πληγέντα κτήρια
Εντός 12 μηνών, οι πληγέντες μπορούν να υποβάλουν αίτημα για στεγαστική συνδρομή, που αφορά την αποκατάσταση ζημιών. Για ανακατασκευή ή αυτοστέγαση προβλέπεται η εκταμίευση τριών δόσεων. Ενώ για την επισκευή ακινήτου προβλέπονται δύο δόσεις, εκτός και αν το εγκεκριμένο ποσόν είναι έως 5.000 ευρώ, το οποίο χορηγείται εφάπαξ. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα δανεισμού για επισκευές ή ανακατασκευές κτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου