Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ημερίδα FIREMED για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Μεσόγειο


Ευκαιρίες για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την Πράσινη επιχειρηματικότητα

Με την συμμετοχή επιχειρήσεων και δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 16.30 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σημαντικά ήταν τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν, σε συνέχεια προηγούμενων ενημερωτικών ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «FIREMED- Καινοτόμα Χρηματοδοτικά μέσα για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της Ενέργειας, στην περιοχή της Μεσογείου».

Οι εισηγητές της ημερίδας κ.κ. Ιωάννης Γεραγωτέλλης, Δρ. Ιωάννης Παππάς, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Κοτσώνης Παναγιώτης, Ευθύμιος Παρώνης και ο Βαρβατσούλης Νικόλαος ανέλυσαν διεξοδικά τα θέματα της ημερίδας: Αρχές Αειφορίας Τουρισμού (Ενέργεια, Περιβάλλον, Απόβλητα, Προσωπικό, Κοινωνία, Προμηθευτές),  «Πράσινη» Επιχειρηματικότητα στον αγρο-διατροφικό τομέα– Βιολογικά προϊόντα, «Πράσινες» εφαρμογές στον Μεταποιητικό τομέα, «Πράσινες» Εφαρμογές στην Κτηνοτροφία/ Αιγοπροβατοτροφία και τέλος Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου σε θέματα Υποδομών, Δικτύων και Χωροταξίας κ. Ντίνα Νικολάκου, αναφέρθηκε στα οφέλη του προγράμματος καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να επενδύσουν σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και ενεργειακής αποδοτικότητας μέσω κεφαλαίων και πηγών χρηματοδότησης με την εφαρμογή καινοτόμων χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πλέον μια ουσιαστική και δυναμική συμμετοχή, με μεγάλες αξιώσεις σε όλα τα προγράμματα και τις δράσεις, που αφορούν στη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και στον τομέα της ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με το Επιμελητήριο Κυκλάδων είναι οι μόνοι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο πρόγραμμα FIREMED.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΠΤΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου: κα Μανωλοπούλου Ελένη  (Τηλ.: 2710-234910, email: ptapeloponnisou@gmail.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου