Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καλλιάνι Γορτυνίας: Αντιδράσεις για το Σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων


Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιανίου μετά την δημοσιοποίηση των θέσεων που προτείνει ο Δήμος Γορτυνίας για την λειτουργία «κινητών» Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου

Την Παρασκευή 29 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας ετοιμάζεται να αποδεχτεί την προμελέτη για τη χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων λίγο πριν το Τουμπίτσι, χωρίς πριν να γίνει καμιά ενημέρωση και συζήτηση στην τοπική κοινωνία.

Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή μας;
ΓΙΑΤΙ;
Για ποιόν λόγο είναι αναγκαίο ένα τέτοιο έργο στην περιοχή μας;
Είναι πραγματικά αναγκαίο;
Πώς επιλέχθηκε η περιοχή αυτή;
Τί θα συμβεί με τις πηγές νερού και τον υδροφόρο ορίζοντα που υπάρχουν ακριβώς σε αυτήν την περιοχή;
Τι γίνεται τελικά με την διαχείριση των απορριμάτων;
Υπάρχει "διαχείριση" και "εξ-οικονόμιση" εις βάρος και εν αγνοία των πολιτών;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην παρθεί καμιά απόφαση από το Δ.Σ. του Δήμου Γορτυνίας πριν ενημερωθούν, πεισθούν και συμφωνήσουν οι κάτοικοι που άμεσα θα επηρεασθούν από το προτεινόμενο έργο.
Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ κουρασμένη από την πεντάχρονη οικονομική κρίση. Η δική μας περιοχή στην Γορτυνία είναι διπλά κουρασμένη γιατί είμαστε συνεχώς και μονίμως οι "ξεχασμένοι" της Αρκαδίας και η πιο "άγονη γραμμή" σε μη νησιωτική περιοχή της χώρας.

Δίνουμε τιτάνια μάχη για να επιβιώσουμε οικονομικά και πολιτιστικά και να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας. Δεν θα ανεχθούμε καμία παραπάνω υποβάθμιση της ζωής μας και του περιβάλλοντος που ζούμε.

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις... θα γίνουμε χίλιοι δεκατρείς, και ποτάμι και χείμαρρος, αν με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρηθεί να μας στερηθεί το τελευταίο αγαθό που μας απόμεινε: η ποιότητα της ζωής μας.

1 σχόλιο:

  1. Στην Τρίπολη έγινε ένα "πείραμα" τον τελευταίο ενάμιση χρόνο: εφαρμόσθηκε το σύστημα "απόθεση στην πηγή", αντί του συστήματος "διαλογή στην πηγή"...Με αυτό το σύστημα οι πολίτες-παραγωγοί των απορριμμάτων, συνειδητοποίησαν πώς και πόσα απορρίμματα δημιουργούν και πώς αυτά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο περιβάλλον και την υγεία τους, εάν είναι πεταμένα χύμα στις γειτονιές τους. Η "απόθεση στην πηγή" ίσως πρέπει να εφαρμοσθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου, προκειμένου όλοι οι πολίτες της να μάθουν όσα έμαθαν οι κάτοικοι της Τρίπολης. Κοντολογίς, το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο μπορεί να λυθεί μόνον με αυτό τον τρόπο...Να πνιγούμε όλοι με τα σκουπίδια, δίπλα στα σπίτια μας, ώστε κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε ότι πρέπει επιτέλους να βρεθούν κάποιες περιοχές που θα σηκώσουν (όχι το ασήκωτο) βάρος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Μ Ο Ν Η περιοχή που δε μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος είναι η Μεγαλόπολη. Ηθικά και λογικά. Όποιες κουτοπόνηρες σκέψεις έχουν κάποιοι, μιλώντας και καλά για δημοψηφίσματα και διαβουλεύσεις, καλό θα είναι να τις κρύψουν βαθιά στο μυαλό τους... (.&-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή