Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Σε συνέχεια των εγκλημάτων που επί δεκαετίες και καθημερινά διαπράττει το Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, σκηνές απερίγραπτης φρίκης καταγράφηκαν μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό του νοσοκομείου «Al- Ahly» στη Γάζα και έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή για τις θηριωδίες του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ.

Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός και τα επιτελεία της Ε.Ε. των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (και τα δικά μας) που τον στηρίζουν, με εξοργιστικές αιτιάσεις επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως για το μακελειό φταίνε «οι βάρβαροι τρομοκράτες στη Γάζα και όχι ο ισραηλινός στρατός». Μην ξεχνάμε ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες, με τις δηλώσεις τους για το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για την κλιμάκωση της βαρβαρότητας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε δύο αναρτήσεις που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς.
Για την περιβόητη ανάρτηση του ισραηλινού στρατού στο Χ, ο δημοσιογράφος των «NewYorkTimes», AricToler, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους έρευνες, παρατήρησε ότι στην εικόνα αναγράφεται πάνω αριστερά η ώρα. Γράφει 7.59 μ.μ. αλλά οι πρώτες δημόσιες αναφορές για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου έγιναν περίπου στις 7.20 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Μετά τον βομβαρδισμό, ο HananyaNaftali, ένας από από τους βασικούς «ψηφιακούς εκπροσώπους» του Ισραήλ, στις 20.23 ανάρτησε το εξής στο X: ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία χτύπησε και βάση των τρομοκρατών της Χαμάς σε ένα νοσοκομείο στη Γάζα. Μεγάλος αριθμός τρομοκρατών είναι νεκροί.
Λίγη ώρα αργότερα οι αναρτήσεις σβήστηκαν για ευνόητους λόγους.

«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά-Μαζί με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»!
Εχθές, την αμέριστη συμπαράσταση, αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης έστειλαν χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην Αθήνα σε ένα τεράστιο συλλαλητήριο, την ώρα που η κυβέρνηση με την απρόκλητη και αναίτια επίθεση σε μια ειρηνική πορεία, από διμοιρίες των ΜΑΤ έδωσε τα διαπιστευτήρια της στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Φυσικά κουβέντα από τα ΜΜΕ.
Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους λαούς που παλεύουν για την λευτεριά και το δίκιο. Στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή,αποκλεισμούς, απαρτχάιντ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιο το κράτος του, που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, ενάντια σε άλλους λαούς.
Καταγγέλλουμε την εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα του δολοφονικού ισραηλινού κράτους καιτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.Στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής,στάση που την κάνει συνένοχη με το κράτος – δολοφόνο το Ισραήλ.
Απαιτούμε.Καμία συμμετοχή, καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.Καμία διευκόλυνση καμιά συνεργασία προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.Να αποσυρθεί η φρεγάτα "Ψαρά" από την περιοχή.Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μεγαλόπολη 19-10-2023
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Μεγαλόπολη.
Κατσιρούμπας Γιώργος – Παναγουλοπούλου Λίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου