Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ερώτηση για έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Παρά τις υποσχέσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Γκάγκα στις 10/3/2023 ύστερα από Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει για άμεση πρόσληψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις.
Επειδή, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί πλήθος ασθενών, είναι ανεπίτρεπτο λόγω έλλειψης ακτινολόγου οι ασθενείς για να πραγματοποιήσουν μια αξονική να χρειάζεται να μεταβούν στην Καλαμάτα ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο.
Ως εκ τούτου, κατέθεσα νέα ερώτηση προς τον Υπουργό και του ζητώ να προχωρήσει άμεσα η κάλυψη των αναγκών του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και οι γιατροί να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη
Θέμα: Συνεχίζεται η έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Με πολλές ερωτήσεις έχω επισημάνει ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης που είναι εξαιρετικής σημασίας υγειονομική μονάδα για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, όχι μόνο της Αρκαδίας, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις. Μάλιστα, είχα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στις 20/2/2023 όπου ανέφερα συγκεκριμένα ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης συνεχίζει να λειτουργεί μόνο με έναν ακτινολόγο, ενώ συνολικά προβλέπονται 7 θέσεις ακτινολόγων για το νοσοκομείο, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να προσλάβει προσωπικό για να καλυφθούν οι θέσεις.
Στις 10/3/2023 στην απάντηση που μου έδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Γκάγκα, μου επισήμανε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις ακτινολόγων για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν καλυφθεί οι θέσεις. Ως εκ τούτου, το Νοσοκομείο συνεχίζει να έχει έναν και μοναδικό ακτινολόγο που είναι υπεύθυνος για πέντε μηχανήματα, για την εσωτερική κίνηση του νοσοκομείου και τα εξωτερικά ιατρεία.
Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι παράλογο και δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας στο νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Για να βγαίνει ένα ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου πρέπει να υπάρχει καθημερινή κάλυψη.
Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί πλήθος ασθενών και είναι ανεπίτρεπτο λόγω έλλειψης ακτινολόγου οι ασθενείς για να πραγματοποιήσουν μια αξονική να χρειάζεται να μεταβούν στην Καλαμάτα. Σκεφτείτε πόσο επικίνδυνο είναι, πόσος πολύτιμος χρόνος χάνεται για την υγεία των ασθενών αν πρέπει να μεταφερθούν από ένα Κέντρο Υγείας της Αρκαδίας στην Τρίπολη και μετά στην Καλαμάτα ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο καθώς δεν υπάρχουν ακτινολόγοι στο Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε ώστε να μην χάσουμε άλλο χρόνο και να προχωρήσει άμεσα η κάλυψη των αναγκών του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και οι γιατροί να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες;

Ο ερωτών Βουλευτής
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου