Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ "

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
«Μαζί φροντίζουμε την ζωή»

Με την επιτυχημένη διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου, την οποία παρακολούθησαν με χαρά και ενθουσιασμό γονείς και παιδιά, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Η συνδιοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη»-ΟΚΑΝΑ, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην Τρίπολη και την Επιτελική Συντονιστική Δομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έστειλε στην τοπική κοινότητα το μήνυμα της αναγκαιότητας της συλλογικής δράσης και της δικτύωσης των φορέων προκειμένου όλοι να φροντίσουμε το πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά και οι νέοι.

Στόχος μας η αποδυνάμωση των παραγόντων που κάνουν ευάλωτο το άτομο και η ενίσχυση των παραγόντων που το ενδυναμώνουν και το προστατεύουν, ώστε να αποφευχθεί η έναρξη της χρήσης ουσιών και η εμφάνιση της εξάρτησης.

Το φετινό μήνυμα των εκδηλώσεων: «Μαζί φροντίζουμε την ζωή», ανέδειξε την αναγκαία συνθήκη της συνεργασίας των τοπικών φορέων για την ενδυνάμωση και τη φροντίδα των δεσμών στην κοινότητα, που είναι ο πυρήνας της πρόληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου