Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Π. Νίκας: “Η Πελοπόννησος έχει εκχωρηθεί στον Σαμαρά, δεν θα είμαι υποψήφιος”

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Παναγιώτης Νίκας, όπως είπε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη. Παράλληλα έκανε σκληρή επίθεση προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στον πρώην πρωθυπουργό και πως λειτουργεί υβρίδιο της Πολιτικής Άνοιξης μέσα στη Νέα Δημοκρατία.
Σε ό,τι αφορά τον εκλεκτό της ΝΔ, Δημήτρη Πτωχό, άφησε σαφείς αιχμές αναφέροντας πως δεν ξέρει τι ρόλο είχε στο Μαξίμου, όταν ήταν συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Αναρωτήθηκε ακόμα πως είναι δυνατόν να κατέβει ως περιφερειάρχης και να τεθεί επικεφαλής έμπειρων αυτοδιοικητικών όπως ο Λαμπρόπουλος, ο Χρονάς, ο Τσουκαλάς, ο Περούτης που «έχουν ιδρώσει τη φανέλα», χωρίς ο ίδιος να έχει εκλεγεί ούτε κοινοτικός σύμβουλος.

Ο κ. Νίκας εξήγησε ότι είχε αποφασίσει εδώ και έναν χρόνο να μην είναι ξανά υποψήφιος και το είχε μεταφέρει στον Πρωθυπουργό, συζητώντας μαζί του ποιος θα μπορούσε να είναι διάδοχός του. Ως αιτία της απόφασής του να μην είναι υποψήφιος έδωσε τον πόλεμο που δέχτηκε από το «σύστημα Σαμαρά», όπως το ονόμασε, για όλα σχεδόν τα ζητήματα από τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών μέχρι μεγάλα έργα όπως το φυσικό αέριο.
“Ήλπιζα ότι θα με άφηναν ήσυχο μετά την απόφασή μου να αποσυρθώ, αλλά δεν συνέβη ποτέ. Άρχισα να ακούω και να διαβάζω ότι θα είναι υποψήφιος ο κ. Βλάσσης. Τελικά αποδείχτηκε λαγός, του τράβηξαν την πρίζα και δεν ξέρω γιατί…”.

Συνεχίζοντας για τις φήμες ότι θα είναι υποψήφιος, σημείωσε πως «δεν θα κάνω ό,τι απεχθάνομαι. Δεν μπορώ να κατηγορώ κάποιους ότι διέσπασαν και υπονόμευσαν την διοίκησή μου και τώρα να το πράξω και ο ίδιος. Δεν θα το κάνω. Όχι γιατί δεν έχω την δύναμη να φτιάξω συνδυασμό και να μαζέψω πέντε φορές υποψήφιους συμβούλους, αλλά γιατί δεν είναι στον χαρακτήρα μου», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες του είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν.
Ο κ. Νίκας ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι όλα αυτά γίνονται γιατί η Πελοπόννησος έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. “Ό,τι κι αν θες να κάνεις πρέπει να περάσεις από εκεί για να το πετύχεις. Είτε διορισμο σε Δ.Σ. νοσοκομείου θες, είτε σε κάποιο άλλο Νομικό Πρόσωπο…”. Μάλιστα σε εκείνο το σημείο ο κ. Νίκας έκανε και μια σύνδεση με το 1993 και τον ρόλο που έπαιξε τότε ο πρώην πρωθυπουργός στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Πρέπει οι έλληνες να θυμούνται το 1993 και τι έγινε τότε, γιατί ό,τι ξεχνάμε θα επαναλαμβάνεται» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι αν δεν είχε συμβεί αυτό, τα πράγματα για την πατρίδα μας θα ήταν διαφορετικά.

Τέλος σημείωσε πως η ουδετερότητα η δική του και της περιφέρειας ως οντότητας είναι δεδομένη και κατέληξε πως δεν έχει καμιά πικρία για τον κ. Βλάσση, απλώς τον συγκλόνισε ο τρόπος που τον άδειασαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου