Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Ο Στ. Τσίχλης και μέλη του συνδυασμού του επισκέφτηκαν Κοζάνη και ΠτολεμαΪδα


ΔΥΟ ΤΟΠΟΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,
 ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δύναμη Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Μεγαλόπολης κ.Σταύρος Τσίχλης συνοδευόμενος από τον κ. Παναγιώτη Παναγάκη και άλλους συνεργάτες επισκέφθηκαν την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, για να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τη μεταλιγνιτική πορεία και προοπτική των περιοχών αυτών.

Η σύνδεση αυτών των δύο πόλεων με τη Μεγαλόπολη είναι αυτονόητη. Όμως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η απολιγνιτοποίηση είναι πολύ διαφορετικός.
Στην Κοζάνη πρωταρχικό μέλημα είναι η διεκδίκηση και η αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επακόλουθη επιστροφή των νέων στον τόπο τους, όπως ανέφερε εκτενώς η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών κα. Παρθένα Τουμπουλίδου. Παράλληλα έχουν αξιοποιηθεί κονδύλια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ακολούθησε ξενάγηση στην Κουβεντάριο Βιβλιοθήκη από τη διευθύντρια κα. Ιωάννα Στεργιοπούλου και ενημέρωση από την αν. προϊσταμένη τμήματος βιβλιοθηκών κα. Αρσινόη Χατζηαναστασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι από τη Βιβλιοθήκη έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος αναψυχής με γήπεδα, πισίνα και πίστα σκέιτμπορντ, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ένα σύνολο πολιτισμού και άθλησης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην αναπλασμένη κεντρική πλατεία της Κοζάνης και στο κολυμβητήριο, έργα τα οποία έγιναν επίσης από προγράμματα ΕΣΠΑ. Και μάλιστα η πόλη έχει ήδη δύο κολυμβητήρια και κατασκευάζεται και τρίτο. Έτσι σε μια ορεινή πόλη οι νέοι έχουν την επιλογή να κάνουν πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και να έχουν ήδη πολλές και αξιόλογες διακρίσεις!!

Στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και συνάντηση με τους Διευθυντές κ.Αθανάσιο Κακάλη και κ.Βασίλη Μιχαλόπουλο, ο οποίος κατάγεται από τις Κάτω Καρυές. Η συζήτηση μαζί τους είχε να κάνει κυρίως με τις νέες επενδύσεις και τον προγραμματισμό της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία.
Ακολούθησε συζήτηση με κατοίκους και καταστηματάρχες της πόλης για τα προβλήματα που δημιούργησε η απολιγνιτοποίηση και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις χαμένες θέσεις εργασίας.
Να σημειωθεί ακόμα ότι η Τηλεθέρμανση επεκτείνεται σε έξι χωριά και θα λειτουργήσει εκεί μέσα στο 2023.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα φιλόξενο κλίμα και με διάθεση συνεργασίας στο μέλλον, κυρίως όσο αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η περιοδεία έκλεισε με συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ στην Αθήνα και ενημέρωση για το επενδυτικό μέλλον της ΔΕΗ στην περιοχή της Μεγαλόπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου