Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Μεγαλόπολη: Κλείνει το κατάστημα ALPHA BANK (Παρασκευή 20 /5/2022) / ΟΧΙ η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου

Μεγαλόπολη
Λίγες εβδομάδες μετά το κλείσιμο του καταστήματος EUROBANK
σειρά παίρνει και το κατάστημα της 
τράπεζας  ALPHA BANK
Όμως, ΔΕΝ κλείνει το κατάστημα της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στο γενικό πνεύμα,  όπου τα καταστήματα τραπεζών κλείνουν το ένα μετά το άλλο, σε όλο και περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, κινείται δυστυχώς και η πόλη της Μεγαλόπολης
Μια δυσμενής κατάσταση που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση σε ήδη ταλαιπωρημένες κοινωνίες
Έτσι η ερχόμενη Παρασκευή 20 Μάϊου 2022, είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας για την ALPHA BANK Μεγαλόπολης

Τα προβλήματα πολλά
Η δυσκολία εξυπηρέτησης σε τραπεζικά θέματα ειδικά για μεγάλης ηλικίας άτομα
Η υποχρέωση να τρέχεις στην Τρίπολη, με ότι αυτό συνεπάγεται (σε χρόνο και χρήμα)
Η ενίσχυση της υποτονικότητας της αγοράς και της εργασίας στην ήδη ταλαίπωρη Μεγαλόπολη

Και στο όλο άσχημο σκηνικό διαχέονται και ειδήσεις ότι έπεται και κλείσιμο στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Μεγαλόπολη
Η  αναφορά αυτή είναι εντελώς ανακριβής!
Η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μεγαλόπολης ΔΕΝ κλείνει!!!!
Μάλιστα έχει προσφάτως ανακαινιστεί και εμπλουτίσει επιπλέον το προσωπικό της

΄Άλλωστε...
Δεν μπορεί έτσι "ελαφρά τη καρδία" να συζητάμε για κλείσιμο και άλλης μιας τράπεζας στη Μεγαλόπολη
Δεν μπορεί να δεχόμαστε αγόγγυστα να μείνει στη Μεγαλόπολη μόνο ένα κατάστημα, δηλ ΕΘΝΙΚΗΣ που απομένει !!
Δεν μπορεί να παρακολουθούμε αδρανείς και αδύναμοι τον κατήφορο στην επιβίωση και αειφορία της Μεγαλόπολης!
Δεν μπορεί να στέλνουμε υποχρεωτικά τα χρήματα των μεγαλοπολιτών σε καταστήματα της Τρίπολης ή αλλού!

Νισάφι πιά!!!
Αυτός ο κατήφορος πρέπει να πάρει τέλος!!!
Και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην το ακούμε σαν μην συμβαίνει τίποτα


10 σχόλια:

  1. οσο το προβατο βελαζει, ο τσοπανης σφάζει.
    Αν δε σταματησουμε μα βελαζουμε, τετοια θα μας κανουν. Σηκωθείτε τουρκοσποροι απο τον καναπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στο γενικό πνεύμα, όπου τα καταστήματα τραπεζών κλείνουν το ένα μετά το άλλο, σε όλο και περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, κινείται δυστυχώς και η πόλη της Μεγαλόπολης"

    Άμα ήταν όντως γενικό το "κλίμα", θα έκλειναν τα υποκαταστήματά τους παντού. Θα τα έκλειναν π.χ και στην Καλαμάτα και στην Τρίπολη. Αν ήταν γενικό το κλίμα στα πλαίσια μείωσης λειτουργικών και λοιπών εξόδων κλείνεις το ένα από τα δύο καταστήματα που έχεις στο Ναύπλιο, ή το ένα από τα τρία καταστήματα που έχεις στην Καλαμάτα ή δύο από τα οκτώ που διατηρείς στον Πειραιά. Δεν πας να κλείσεις το ένα και μοναδικό της Μεγαλόπολης, πόσο μάλλον όταν ανταγωνιστής έχει κλείσει ήδη το δικό του και βάσει λογικής διευρύνεται το δικό σου πελατολόγιο.
    Το "κλίμα" όμως είναι ειδικό και αφορά περιοχές στις οποίες δεν διαφαίνεται να υπάρχουν πλέον αναπτυξιακές προοπτικές.
    Σε αντίθεση με τους Μεγαλοπολίτες, οι κεφαλαιούχοι δεν είναι σανοφάγοι για να κατεβάζουν αμάσητο τον σανό των Κούληδων και των παρατρεχάμενών τους για "δίκαιες αναπτύξεις", "βιοοικονομίες" και λοιπά κουραφέξαλα. Οι Κούληδες έκαναν την αρπαχτή τους στην Μεγαλόπολη με το φυσικό αέριο και τον δικό τους εργολάβο ξεκοκαλίζοντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και σας κουνάνε το μαντήλι.
    Η μονάδα μέτρησης των τραπεζιτών δεν είναι το πόσοι συνταξιούχοι περνούν μηνιαίως την πόρτα του υποκαταστήματος της Μεγαλόπολης αλλά το πόσοι νέοι λογαριασμοί κατάθεσης ανοίγονται σε αυτό.

    Υ.Γ. Το κατάστημα της Πειραιώς δεν κλείνει, ΑΚΟΜΑ.Γιατί αθροιστικά μόνο τα καταστήματα της Πειραιώς σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και Κρήτη, ξεπερνούν τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων που έχει η Alpha σε ολόκληρη την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήμαστε ούτε σανοφάγοι ούτε κορόιδα, απλά δεν μπορούμε να αντιδράσουμε στούς Κούληδες στους εργολαβους κ.λ.π τα κόμματα που είναι? ο συνδικαλισμός που είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε σανοφάγοι, ούτε κορόιδα απλά περιμένουμε από τα κόμματα που μονίμως μας μοιράζουν σανό και τους κομματικούς τους συνδικαλισταράδες, να αντιδράσουν για εμάς!
      Ελπίζω τώρα να αντιλαμβάνεσαι την αντίφαση της παραπάνω πρότασής σου.

      Διαγραφή
  4. Οι συστημικές τράπεζες είχαν συνολικά σε όλη τη χώρα το 1999 (την εποχή του Χρηματιστηρίου...) περίπου 1.200 καταστήματα. Λίγο πριν το μπαμ της οικονομικής κρίσης (2009) είχαν συνολικά περίπου 2.650 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Το 2020 κατέβηκαν στα 1.480 καταστήματα και πιθανότατα ήδη να έχουν φθάσει ή κατέβει από τα επίπεδα του 1999...
    Όλα είναι ένας κύκλος...Ας βλέπουμε τις εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές, με ψυχραιμία. Ο κλάδος της παραδοσιακής τραπεζικής παραδίδεται πλέον στην κλάδο της ηλεκτρονικής τραπεζικής, ελέω τεχνολογίας. Ο "γκισές" δεν έχει θέση σε αυτή την εξέλιξη.
    Μπορεί ο Γιοκαρίνης να γνώρισε την Ευλαμπία το 1980 "στην ουρά", σε κατάστημα του ΙΚΑ, πλην όμως σήμερα οι ουρές τελειώνουν, και στο ΙΚΑ, και τις Εφορίες και τα ΕΛΤΑ και σε όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών. Με ένα κλικ στο κινητό όλα γίνονται, εφόσον έχουμε να πληρώνουμε!
    Μην ανησυχούμε λοιπόν εάν έχουμε λιγότερες τράπεζες, αλλά εάν έχουμε φράγκα στις τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας διαφεύγει το γεγονός ότι με το μπαμ της κρίσης έκλεισαν στην Ελλάδα τράπεζες και άλλες συγχωνεύτηκαν μεταξύ τους ενώ τα σπασμένα από τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια φορτώθηκαν εξολοκλήρου στους φορολογούμενους. Επομένως που ακριβώς βλέπετε τον κύκλο με τα σημερινά γεγονότα στην Μεγαλόπολη; Κλείνουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Μεγαλόπολη γιατί έχουμε νέα τραπεζική κρίση στην Ελλάδα;
      Άχου τι ωραία και ποιητικά που μας τα λέτε.
      Δηλαδή δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας που κλείνουν οι υπηρεσίες στην Μεγαλόπολη η μία μετά την άλλη και μας στέλνουν στην Τρίπολη. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας που κλείνουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Μεγαλόπολη το ένα μετά το άλλο, ούτε φυσικά αυτό το γεγονός είναι ενδεικτικό για το μέλλον της περιοχής. Αντιθέτως θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε κιόλας γιατί μάλλον η Μεγαλόπολη γίνεται πρωτοπόρα στην νέα εποχή, όχι π.χ. σαν τους οπισθοδρομικούς σε Τρίπολη και Καλαμάτα που εξακολουθούν να έχουν όλες τις υπηρεσίες και τις τράπεζες στην πόρτα τους. Μάλλον αυτοί θα πουν το ψωμί ψωμάκι και θα χάσουν το τρένο της ανάπτυξης!
      Δεν μας κάνει καμία εντύπωση και στην περίοδο της κατοχής υπήρχαν αυτοί που προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός λέγοντας πως οι Ναζί ήταν φίλοι μας και μας αγαπούσαν!
      Έχετε να μας δώσετε καμία πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν κλείνουν στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα αφού υποτίθεται ότι όλα γίνονται πλέον με ένα κλικ; Κι εφόσον όλα γίνονται με ένα κλικ στην Ελλάδα γιατί οι τράπεζες απαιτούν φυσική παρουσία και έναν σκασμό από δικαιολογητικά ακόμη και για το πιο απλό, που είναι το άνοιγμα ενός λογαριασμού; Ακόμη και για το e-banking φυσική παρουσία σε υποκατάστημά τους απαιτούν με δικαιολογητικά (εφόσον δεν υπάρχει ενεργή κάρτα), για έκδοση κάρτας το ίδιο.
      Πόσες εργάσιμες ημέρες θα τρώει πλέον ο Μεγαλοπολίτης για να διευθετήσει ζητήματα με την τράπεζα και πόσο χρήμα για μεταφορικό κόστος κτλ; Αν του «φάει» την κάρτα το ATM λόγω βλάβης (μου έχει τύχει με μηχάνημα που είχε πρόβλημα η υποδοχή και δεν έβγαζε την κάρτα έξω ώστε να μπορείς να την πιάσεις) σε τι ταλαιπωρία θα μπαίνει πλέον και σε πόσες ημέρες θα έχει ξανά κάρτα στα χέρια του; Όταν κλείνει ένα τραπεζικό υποκατάστημα στην Μεγαλόπολη κερδίζει αυτή θέσεις εργασίας ή χάνει;
      Αυτά και άλλα πολλά λειτουργούν ως κίνητρο ή ως αντικίνητρο για κάποιον που σκέφτεται να μείνει στην Μεγαλόπολη; Για να μην μιλήσουμε σε επίπεδο επιχειρήσεων.

      Διαγραφή
  5. Κατ' αρχήν, μη συγκρίνεις π.χ. την Καλαμάτα με τη Μεγαλόπολη. Η πρώτη είναι πόλη, η δεύτερη είναι χωριό. Αυτή η διαφορά δεν άλλαξε τα τελευταία χρόνια, υπήρχε πάντοτε.
    Από εκεί και πέρα, ρίξε μια ματιά στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (λέμε τώρα "ελληνική", αφού πρόκειται για ξένων συμφερόντων πλέον) και θα καταλάβεις ότι στο ...μακρινό 2000 ο αριθμός των τραπεζών πανελλαδικά ήταν στα σημερινά επίπεδα. Στο μακρινό 2000 που τίποτε δεν έδειχνε ότι θα επέλθει αυτή η κρίση...
    Επειδή έτυχε να αυγατίσουν οι Τράπεζες στην πορεία, ιδιαίτερα μετά την έλευση του Ευρώ, όπου τα δάνεια δίνονταν αβέρτα σε κάθε τυχάρπαστο, χωρίς κανένα μέτρο, δε σημαίνει ότι και τώρα θα διατηρούνταν αυτή η κατάσταση.
    Με τη συνδρομή βεβαίως και των νέων τεχνολογιών, δίνεται η δυνατότητα να μειωθούν και τα καταστήματα των τραπεζών.
    Και κάτι τελευταίο: οι τράπεζες είναι ιδιωτικές, έχουν κάθε δικαίωμα να ανοίγουν και να κλείνουν όπου θέλουν τα καταστήματά τους. Αυτό το δικαίωμα εκπορεύεται από τη Δημοκρατία που υπηρετούμε. Εάν διαφορετικά ήταν τα πράγματα, τότε θα είχαν εθνικοποιηθεί, πλην όμως η συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και οι ψηφοφόροι τους, δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο...
    Εάν ανήκεις σε αυτούς τους ψηφοφόρους, περαστικά σου, εάν όχι, ψήφισε εκείνους που προτείνουν την εθνικοποίησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καταρχάς κι όχι «κατ' αρχήν». Εγώ θυμάμαι από παλιά έως και σήμερα ότι είναι Δήμος και πόλη της Μεγαλόπολης κι όχι χωριό ή κοινότητα. Επίσης που είδες να κάνω σύγκριση; Έθεσα ένα ερώτημα για Τρίπολη & Καλαμάτα στα πλαίσια του ισχυρισμού σου ότι κλείνουν τα υποκαταστήματα στην Μεγαλόπολη γιατί όλα γίνονται πλέον με ένα κλικ, κι απάντηση δεν πήρα. Στην Τρίπολη & την Καλαμάτα δεν έχουν ίντερνετ;
      Εγώ βλέπω πάντως ότι το 2000 υπήρχαν στην Ελλάδα 42 τράπεζες με 2718 υποκαταστήματα και το 2020 υπήρχαν μόλις 8 τράπεζες με 1624 υποκαταστήματα. Πηγή https://www.hba.gr/Statistics/List?type=BanksNetwork
      Βάσει της αυθαίρετης λογικής σου, με τα «όπλα και τις διευκολύνσεις» της τεχνολογίας του σήμερα θα περίμενε κανείς ότι για μόλις 8 τράπεζες, το σύνολο των υποκαταστημάτων θα έπρεπε να ήταν πολύ πολύ πολύ μικρότερο, δεν είναι όμως. Για μόλις 8 τράπεζες 628 καταστήματα στην Αττική, για 42 τράπεζες 1030 καταστήματα. Επίσης και το αφήγημα περί στόχου επίτευξης επιπέδων του 2000 είναι εντελώς off.
      Ναι το 2000 τίποτε δεν έδειχνε ότι θα επέλθει αυτή η κρίση γιατί ως γνωστόν η οικονομία της Ελλάδας πατούσε σε γερές βάσεις και δεν ήταν πασίγνωστες οι δομικές της αδυναμίες από την δεκαετία του '70. Πόσα θες να μας τρελάνεις;
      Χαίρομαι που θυμάσαι τουλάχιστον ότι οι τράπεζες είναι ιδιωτικές, με λίγη προσπάθεια ακόμη ίσως και να θυμηθείς ότι τα σπασμένα των ΙΔΙΩΤΩΝ τραπεζιτών ανέλαβε να τα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο ακα Έλληνες φορολογούμενοι, χωρίς οι τελευταίοι να δώσουν την συγκατάθεσή τους. Εκεί που πήγε η δημοκρατία που υπηρετείς;
      Τα γραφόμενά σου δείχνουν ότι προσπαθείς πάρα πολύ να μας πείσεις για την ορθότητα των πεπραγμένων του τραπεζικού συστήματος και να υποβαθμίσεις την σπουδαιότητα του γεγονότος να κλείνουν στην Μεγαλόπολη τραπεζικά υποκαταστήματα. Λέγοντας αρχικά πως όλα γίνονται πλέον με ένα κλικ και συνεπώς κλείνουν οι τράπεζες καταστήματα για να φτάσουν τα επίπεδα του 1999 (τα στοιχεία λένε άλλα) για να καταλήξεις τώρα να μας λες ότι η Μεγαλόπολη είναι χωριό και να συνδέεις τις αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών για λουκέτα στην Μεγαλόπολη με την προάσπιση της Δημοκρατίας!!! Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή.

      Διαγραφή
    2. Ωραία τα λες αγόρι μου... Γιατί να σου αλλάξω την άποψη; Έχει νόημα;

      Διαγραφή
    3. Τι ακριβώς θα έκανες «πατέρα» για να μου αλλάξεις «άποψη» όταν τα ίδια τα στοιχεία και τα δεδομένα είναι αυτά που λένε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Θα πήγαινες και πάλι κόντρα στα δεδομένα; Δεν νομίζω.
      Το «χωριό» η Μεγαλόπολη και πολύ πριν την εποχή του χρηματιστηρίου, είχε 4 τράπεζες. Για πρώτη φορά από την έναρξη παρουσίας της ΔΕΗ στην περιοχή πέφτει στις 2 (για την ώρα). Ούτε σε αυστηρά τοπικό επίπεδο δεν δένει η θεωρία σου περί αποκατάστασης ισορροπίας μεταξύ του σήμερα και της προ 2000 εποχής. Σε σχέση με την προ 2000 εποχή η Μεγαλόπολη είναι ήδη στο -2 μέσα σε ένα τρίμηνο.

      Διαγραφή