Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο: Θα λειτουργήσει παράρτημα σε Ελληνικό και Μεγαλόπολη

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα
στην Αθήνα
με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης
 και πρυτάνεις.

Τμήμα του Ανοιχτού Ελληνικού Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει στο Ελληνικό, στα κτήρια της Μαυρακείου Σχολής -τα οποία θα στεγάσουν και συνεδριακό κέντρο-, με διοικητικό κέντρο στην Μεγαλόπολη.
Αυτό γνωστοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος -συνοδευόμενος από τον αρμόδιο και για τα θέματα της Μεγαλόπολης αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο- μετείχε χθες, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος και για τα ζητήματα δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, οι πρυτάνεις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και ο Πελοπίδας Καλλίρης διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ) που είναι επιφορτισμένη με τον κεντρικό σχεδιασμό και προγραμματισμό των πολιτικών Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, το τμήμα του ΑΕΠ σε Ελληνικό – Μεγαλόπολη θα περιλαμβάνει σχολή νοσηλευτών/τριων και θα έχει διεθνή αναφορά στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα.
Παράλληλα, δρομολογείται η λειτουργία συνεδριακού κέντρου στο Ελληνικό, αξιοποιώντας στο σύνολό τους τις υποδομές της Μαυράκειας Επαγγελματικής Σχολής, που θεμελιώθηκε το 1965 με δωρεά του ομογενή Ιωάννου Μαυράκου και η οποία λειτούργησε για πολλά χρόνια ως επαγγελματική σχολή της ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα -περί τις 10 ημέρες από σήμερα- θα ακολουθήσει και νέα συνεδρίαση για το θέμα αυτό -με τη συμμετοχή επιπλέον των δημάρχων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, Θανάση Χριστογιαννόπουλου και Στάθη Κούλη αντίστοιχα.

Στη νέα αυτή σύσκεψη θα συζητηθούν λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων η διοικητική έδρα της εν λόγω σχολής -που θα βρίσκεται στη Μεγαλόπολη.


7 σχόλια:

  1. Σανό!!! Σανό με το τσουβάλι από τον Περιφερειάρχη!

    7/5/2020
    Αυτά είναι τα 13 ώριμα έργα προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ για την περιοχή της Μεγαλόπολης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014 -2020
    https://megalopolifm.blogspot.com/2020/05/13-40-2014-2020.html

    30/5/2020
    Γηροκομείο και GREEN DATA CENTER: 2 μεγάλα και σημαντικά έργα έρχονται εντός 2ετίας στη Μεγαλόπολη!
    https://megalopolifm.blogspot.com/2020/05/green-data-center-2-2.html

    Η διετία πάει κοντεύει να περάσει, τον Μάιο κλείνουν 2 χρόνια από τις άνωθεν δημοσιεύσεις. Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν τα δήθεν ώριμα και ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 13 έργα, τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν 6 που ΘΑ εντάσσονταν τώρα στο ταμείο ανάπτυξης
    https://megalopolifm.blogspot.com/2021/10/6-250.html

    Και μόλις μπήκε το νέο έτος (άρα νέος κύκλος σανοδιανομής) ΞΑΝΑ ανακοινώσαμε τα περί Μεγαλόπολης - Αρχαίας ολυμπίας ως νέο, αφού υποτίθεται το έχουμε προτείνει και εντάξει καμία δεκαριά φορές παρέα με όλα τα άλλα, με νέες χαράξεις και ευχολόγια ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί τώρα από το ταμείο δίκαιης μετάβασης.

    Αφού έφτιαξε όλα τα παραπάνω, αφού έφερε και το τρένο ως την Μεγαλόπολη όπως έλεγε στις συναντήσεις με τον μπουλη Καραμάν αλή, αφού, αφού, αφού τώρα φέρνει και πανεπιστημιακά τμήματα και γελάνε και οι πέτρες!
    Απορίας άξιο βέβαια πως και δεν λαμβάνει την πρωτοβουλία το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που η έδρα του είναι εντός της Περιφέρειας και σχετικά δίπλα στην Τρίπολη αλλά το ΕΑΠ που ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι έχει έδρα την Πάτρα. Ρητορικό το ερώτημα φυσικά.
    Τα προγράμματα του ΕΑΠ διδακτικά-ερευνητικά κτλ. είναι αποκλειστικά και μόνο εξ αποστάσεως, άνευ φυσικής παρουσίας. Με απλά ελληνικά ακόμη κι αν προχωρήσει (που δεν γιατί από την κυβέρνηση δρομολογείται νέο νομοσχέδιο πλαίσιο, με συγχωνεύσεις και λουκέτα τμημάτων) δεν θα πατήσει πόδι, ούτε στο Ελληνικό, ούτε στην Μεγαλόπολη.
    Σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι το ΕΑΠ θα διώξει προσωπικό από την Πάτρα και θα το στείλει στα χειμερινά τουρκοβούνια στα 720 μέτρα υψόμετρο στο Μουλάτσι και στην Μεγαλόπολη; Υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι δυνατόν να γίνεις νοσηλευτής με αποκλειστικά εξ αποστάσεως πρόγραμμα σπουδών; Τις κλινικές πού θα τις κάνουν οι υποψήφιοι νοσηλευτές στο σπίτι τους;
    Μπείτε ρε άνθρωποι στον ιστότοπο του ΕΑΠ να δείτε τι προγράμματα σπουδών προσφέρει και σε ποιους τομείς, που κάθεστε και αναπαράγετε τον σανό Νίκα και τις αλλοπρόσαλλες φαντασιώσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν τα στρατολογημένα τρολάκια να μας κάνουν και καμιά πρόταση για να ξεστραβωθούμε και μεις οι ανόητοι Μεγαλοπολίτες και να σταματήσουμε τη σανοφαγία.
      Στο κοφτερό μυαλό τους σίγουρα θα υπάρχουν εναλλακτικές που θα απογειώνουν τον τόπο.

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος15 Φεβρουαρίου 2022 - 11:19 μ.μ.

      Για τα περί στρατολογημένων τρολλακίων κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια κομματόσκυλο; Από πότε τα πραγματικά γεγονότα βαπτίζονται ως τρολλάρισμα; Σε τσούζει η αλήθεια; ΞΥΔΙ.
      Καλό θα ήταν τα στρατευμένα κομματόσκυλα να πάνε σε αυτούς που γλύφουν από το πρωί έως το βράδυ και να τους πουν να κοιτάξουν να δώσουν καμιά πειστική απάντηση για τα τερατώδη ψέματά τους γιατί πλησιάζουν εκλογές και ο κόσμος ΔΕΝ μασάει το σανό που του πλασάρουν πλέον.
      Για πες μας ρε κομματόσκυλο πού είναι τα έργα που έταξαν οι εκλεκτοί σου προ διετίας και πόσο απογειώθηκε η Μεγαλόπολη;
      Επίσης κομματόσκυλο, κυβέρνηση & περιφερειάρχης δεν εκλέγονται για να κάνουν προτάσεις αλλά για να υλοποιούν και να δίνουν λύσεις. Τις προτάσεις να τις αναζητείς πριν την διεξαγωγή των εκλογών από τους υποψήφιους πολιτευτές κι όχι από τους πολίτες. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα κομματόσκυλα δεν αναζητούν τέτοια πράγματα αλλά προσφέρουν τυφλά υπηρεσίες στο κόμμα με αντάλλαγμα κανένα ρουσφετάκι, καμία θέση μετακλητού ή εξασφάλιση καμιάς εργολαβιούλας. Πλαστική τσαντούλα με χρήμα πήρες εσύ ή είσαι από τα κορόιδα που το δίνουν τζάμπα;

      Διαγραφή
    3. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΗΡΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ..ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ...ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ.
      Ως προς το ύφος, η επιτομή του Αυριανισμού.

      Διαγραφή
  2. @ Ανώνυμος20 Φεβρουαρίου 2022 - 9:45 π.μ.

    Για τον Περιφερειάρχη τα λες αυτά μπάρμπα; Δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Απορώ πως και δεν μας έχει ζητήσει ακόμη να του στήσουμε και άγαλμα στην Μεγαλόπολη για τα δεκάδες έργα που υλοποίησε και την τεράστια ανάπτυξη που έφερε στον τόπο μας παρέα με τα τσακάλια της κυβέρνησης. Ελπίζω στις εκλογές να κατέβουν με τίποτε σακούλες με λεφτά μπας και γυρίσουν το παιχνίδι, όπως μας ενημέρωσε και ο Δούκας με περισσό καμάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μεγαλόπολη δεν έχει ανάγκη από άλλα έργα. Έχουν γίνει τόσα πολλά τα προηγούμενα χρόνια που η ανάπτυξη τρέχει από τα μπατζάκια της. Από το μπάρμπα-Νίκα θα περίμενε?

      Διαγραφή
    2. Αυτό να το πεις στους ονειροπαρμένους του σήμερα, που νομίζουν ότι τώρα θα γίνει η Μεγαλόπολη (που ερήμωσε πλέον) Μονακό και κατεβάζουν αμάσητο το σανό της Νικας ΝΔ Α.Ε (κι όχι μόνο αυτών φυσικά).
      Δεν έγινε τίποτε ουσιαστικό τότε που η Μεγαλόπολη έσφυζε από ζωή κι έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και θα γίνουν όλα τώρα που δεν υπάρχει μία, εφαρμόζονται προγράμματα ακραίας λιτότητας και η Μεγαλόπολη έγινε χωριουδάκι συνταξιούχων.

      Διαγραφή