Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ Μεγαλόπολης: Αποκαταστάθηκε η σημερινή βλάβη/ Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ:25/01/2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα το πρωί (9:00) τέθηκε ξαφνικά εκτός λειτουργίας ο λέβητας υγραερίου (LPG) χωρίς να παρουσιάσει καμία ένδειξη βλάβης. Έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες από τους συνεργάτες της ΤΗΜΕ ΑΕ ΟΤΑ να επανατεθεί σε λειτουργία ο λέβητας, αλλά απέβησαν άκαρπες.

Παράλληλα, άρχισε η προετοιμασία εκκίνησης των δύο (2) λεβήτων πετρελαίου, οι οποίοι τέθηκαν σε λειτουργία στις 9:40 έως στις 12:00. Στο διάστημα αυτό, είναι φυσικό η παρεχόμενη ενέργεια προς τους καταναλωτές να μην καλύπτει τις θερμικές τους ανάγκες.
Σε επικοινωνία με τεχνικό του αναδόχου του λέβητα, ο οποίος μας υπέδειξε να έλθουμε σε επικοινωνία με τεχνικό του προμηθευτή του καυστήρα (Baltur), με τις οδηγίες του οποίου, εντοπίσαμε τη βλάβη και με την βοήθεια των τεχνικών της ΔΕΗ Α.Ε – τους οποίους και ευχαριστούμε – προβήκαμε σε επισκευή αυτής.

Όπως γνωρίζετε, το ωράριο λειτουργίας της τηλεθέρμανσης διαμορφώνεται ανάλογα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας.
Το δύσκολο διάστημα που διανύουμε το ωράριο διαμορφώθηκε:
Πρωί: 6:00-13:00 για τις μέρες που λειτουργούν τα σχολεία
Μεσημέρι: 14:30-17:00
Βράδυ: 18:00-24:00
Γεγονός είναι, ότι καταναλωτές, οι οποίοι βρίσκονται συνδεδεμένοι σε απομακρυσμένα άκρα του δικτύου, σε ακραίες καιρικές συνθήκες - όπως αυτές που διανύουμε - να αντιμετωπίζουν - λόγω αυξημένης ζήτησης - καθυστέρηση στην θέρμανσή τους. Το θέμα προκύπτει καθαρά τεχνικά, από τον τρόπο ανάπτυξης του δικτύου.

Η μη λειτουργία της τηλεθέρμανσης όλο το 24ωρο οφείλετε αποκλειστικά σε τεχνικοοικονομικούς λόγους, ενδεικτικά σας αναφέρουμε:
- αυξομειούμενη κατανάλωση π.χ. σχεδόν μηδενική κατά τις νυκτερινές ώρες και με έντονες διακυμάνσεις στην διάρκεια της ημέρας.
- επάρκεια καυσίμου υγραερίου για 15 έως 16 ώρες λειτουργίας του λέβητα LPG.
- έλλειψη αυτοματισμών στην εγκατάσταση, για ρύθμιση της λειτουργίας, ανάλογα με την ζητούμενη θερμική ενέργεια από τους καταναλωτές.

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

3 σχόλια:

  1. Πρώτο μέρος

    Γεγονός είναι, ότι έχετε χορτάσει τον κόσμο σανό και μπαρούφες.
    Γεγονός είναι, ότι εκμεταλλεύεστε με τον πιο χυδαίο τρόπο την υπομονή του κόσμου της Μεγαλόπολης και τον θεωρείτε ηλίθιο. Οι συμβάσεις που έχει συνάψει η επιχείρηση (ο Θεός να την κάνει) με τους καταναλωτές ΔΕΝ λένε για σπαστά ωράρια παροχής θερμικής ενέργειας.
    Γεγονός είναι, ότι αν πέσει η πρώτη καταγγελία θα τρέχετε εκεί στον Δήμο να μάσετε τους κ..λους σας.
    Γεγονός είναι, πως όταν ο Δήμαρχος χαριεντιζόταν με τα κυβερνητικά στελέχη της αχρηστίας κι έβγαινε δεξιά κι αριστερά δηλώνοντας ότι έδωσε λύσεις σε όλα τα θέματα, δεν είπε ποτέ ότι η τηλεθέρμανση θα λειτουργεί με σπαστά ωράρια, όταν κι αν. Αντιθέτως έλεγε ότι η Μεγαλόπολη πάει στο φυσικό αέριο και πως μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του δικτύου και να τροφοδοτηθούν οι κατοικίες, η τηλεθέρμανση θα λειτουργούσε απρόσκοπτα και με καλυμμένο κάθε κόστος τόσο για τις μετασκευές με τον λέβητα και τον καυστήρα LPG όσο και για την τροφοδοσία καυσίμου, από την ΔΕΗ και την υπερκυβερνησάρα.
    Γεγονός είναι ότι η τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης μισοδουλεύει και είναι η μοναδική τηλεθέρμανση στον ελλαδικό χώρο που "λειτουργεί" έτσι.
    Γεγονός είναι, ότι ποντάροντας στην ανοχή του κόσμου προσπαθείτε να του περάσετε πως αυτό είναι η κανονικότητα γιατί είστε τόσο άχρηστοι που δεν τολμάτε να διεκδικήσετε από την κεντρική διοίκηση ούτε τα αυτονόητα.
    Γεγονός είναι, ότι είστε τόσο καραγκιόζηδες που ξεχνάτε ότι στα σπίτια του κοσμάκη έχετε εγκαταστήσει τους σταθμούς οι οποίοι φέρουν όργανα μέτρησης για τα πάντα. Αλλά είπαμε θεωρείτε τον κόσμο ηλίθιο. Νομίζετε ότι δεν είναι σε θέση να πατήσει δύο κουμπάκια και να δει κάθε ώρα και στιγμή σε τι θερμοκρασία έρχεται το νερό προσαγωγής από το δίκτυο της τηλεθέρμανσης και με τι παροχή. Όταν βάζεις την εγκατάσταση μπροστά στις 6 και στέλνεις το νεράκι με παροχή στο δίκτυο 400κυβικά/ώρα και μία ώρα αργότερα το στέλνεις με παροχή 800κυβικά/ώρα, φταίει η τοποθεσία της κατοικίας του καταναλωτή και ο τρόπος ανάπτυξης του δικτύου ε και όχι το γεγονός ότι λειτουργείς μία εγκατάσταση με τρόπο που είναι παντελώς αντίθετος με την φύση της. Βάζετε την εγκατάσταση μπροστά στις 6, την δουλεύετε στο ρελαντί μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία του νερού σε όλο το δίκτυο σε ένα χ επιθυμητό επίπεδο και μετά από μία ώρα ανεβάζετε την παροχή. Με λίγα λόγια το ωράριο λειτουργίας που ανακοινώνετε στους καταναλωτές δεν αφορά τον χρόνο κατά τον οποίο θα είναι σε θέση να ζεστάνουν οι εγκαταστάσεις τους τα σπίτια τους αλλά το ωράριο λειτουργίας του λεβητοστασίου της τηλεθέρμανσης. Βάζετε στο ωράριο που ανακοινώνετε και τον τεράστιο χρόνο υπερνίκησης της ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ του δικτύου που ξεπερνά την μία ώρα (ανάλογα την θερμοκρασία περιβάλλοντος, όσο μειώνεται η θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο αυξάνονται οι απώλειες της εγκατάστασης & του δικτύου, τόσο αυξάνεται και η αδράνεια).
    Εξαιτίας λοιπόν αυτού του γεγονότος (της μεγάλης αδράνειας) πουθενά στον κόσμο δεν λειτουργούν οι τηλεθερμάνσεις με σπαστό ωράριο αλλά επί 24ωρου βάσεως. Ανακοινώνετε πλασματικά ωράρια για να θέτουν οι καταναλωτές τις εγκαταστάσεις τους σε λειτουργία και να χρεώνονται για κατανάλωση ενέργειας η οποία όμως δεν τους αποδίδει τίποτα ωφέλιμο. Όταν επί 1+ ώρα πάει το νεράκι προσαγωγής στους 40 βαθμούς ο θερμιδομετρητής γράφει κανονικά αλλά οι 40 βαθμοί δεν είναι ικανοί να ζεστάνουν τίποτα στα σπίτια των καταναλωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεύτερος μέρος

    Γεγονός είναι ότι ο Δήμαρχος το 2020 έβγαινε δήθεν να ενημερώσει τον κόσμο για το ποιοι ήταν οι πραγματικά υπεύθυνοι για την απόφαση για το κλείσιμο και την απαξίωση της τηλεθέρμανσης αλλά σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος και ότι συνειδητά λειτουργεί η τηλεθέρμανση όπως λειτουργεί. Το ομολογείτε στην τελευταία πρόταση. Ενώ βάλατε τον νέο λέβητα, τον καυστήρα LPG κτλ. αφήσατε την εγκατάσταση ως είχε χωρίς τους αυτοματισμούς για να είναι σε θέση να λειτουργήσει ανάλογα με την ζήτηση, να είναι σε θέση να λειτουργεί απρόσκοπτα. Σε σοβαρή χώρα, κι όχι κωλοχανείο, νυν και πρώην θα κοιτάζατε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
    Γεγονός είναι ότι δεν ξέρετε τι θα κάνετε με την τηλεθέρμανση την επόμενη ημέρα (προβλέπω σίριαλ αλα βιολογικού). Γεγονός είναι ότι πέραν του αστικού ιστού της Μεγαλόπολης δεν έχετε προτείνει το παραμικρό για το πως θα την βγάζουν τα υπόλοιπα κορόιδα του Δήμου που δεν θα έχουν την επιλογή ούτε του φ.α.
    Γεγονός είναι ότι αξιωθήκατε να βγάλετε έστω κι αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση αφού πρώτα βγήκαν άρθρα και διαμαρτυρίες πολιτών. Τελικά η επιτελική αχρηστία του Ζαβοκούλη είναι μεταδοτική σαν τον ιό της πανδημίας και μεταδίδεται σε όλους τους βαθμούς διοίκησης από άκρη σε άκρη, σε όλη την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διόρθωση: λίτρα/ώρα για την παροχή στα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή