Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Θετική η απόρριψη του εργοστασίου ζωοτροφών από τον Δήμο Τρίπολης/ Καμία επανάπαυση!!


Καμιά επανάπαυση 
 Κανένας εφησυχασμός στο Αθήναιο και στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι θετικό, που το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ομόφωνα απορρίπτει την εγκατάσταση στο Αθήναιο εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών από σάπια κρέατα, ψόφια ζώα, υπολείμματα σφαγείων και κρεοπωλείων, αφού είναι γνωστές οι επιπτώσεις, είναι νωπές στην Ηλεία από την δραστηριότητα της ίδιας μάλιστα εταιρείας.
Μπορεί να αναγκάστηκαν από το γενικό ξεσηκωμό πρώην και νυν στη Περιφερειακή Αρχή να αναδιπλωθούν και να λένε τώρα όχι.

Όμως όλοι γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή που ήδη ξεδιπλώνονται. Εκτός από το σκουπιδοεργοστάσιο – ΧΥΤΥ για τη διαχείριση των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου και όχι μόνο, έχουν σχεδιάσει και τις συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επεξεργασία αποβλήτων πτηνοτροφικών μονάδων (κοτσιλιά) τυροκομείων (λάσπη και τυρόγαλα) βιοαέριο, καύση σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας, ΑΠΕ κλπ.
Μπορεί να αναδιπλωθούν αλλά θα επανέλθουν καλύτερα προετοιμασμένοι και για όλα.

Είναι κοινό μυστικό ότι, οι κάθε λογής επιχειρηματίες συζητούν αυτούς τους σχεδιασμούς τους με τους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες. Κάποιοι αυτοαποκαλύπτονται κι’ όλας. Ο κόσμος το έχει τούμπανο. Είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε όλοι με όλους. Κάποια τα διαρρέουν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.

Γι’ αυτό εμείς λέμε:
Καμία επανάπαυση – Κανένας εφησυχασμός.
Μπορούμε και τώρα στο και πέντε να τους εμποδίσουμε, να τα αποτρέψουμε.
Χρειάζεται όμως αγώνας με καθαρό πλαίσιο πάλης με στόχους και αιτήματα που θα αφορούν την καρδιά και το σύνολο των προβλημάτων.

Απαιτείται οργάνωση του λαού σε κάθε χωριό και συντονισμός σε επίπεδο περιοχής, μακριά από αυτούς που ευθύνονται για αυτές τις εξελίξεις, που τα ήξεραν και δεν μίλαγαν, πολύ περισσότερο αν τα σχεδίασαν και τα υλοποίησαν.
Εμείς σε ένα τέτοιο αγώνα, θα είμαστε στη πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου