Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Έκτακτο ΔΣ Μεγ/λης (Πέμπτη 24/6/21): Διάρκεια 6 ώρες - λεκτικές εκτροπές και κοινή απόφαση στο τέλος (βίντεο)

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο ΔΣ Μεγαλόπολης με  2 θέματα
1)Συζήτηση – Κατάθεση απόψεων/προτάσεων επί του διαμορφωμένου κειμένου Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης (ΕΣΔΙΜ) Μεγαλόπολης.
2) Συζήτηση – Κατάθεση απόψεων/προτάσεων επί του 1ου Σχεδίου Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ) 2021 – 2027.

Το συμβούλιο ήταν εκτός από μαραθώνιο και επεισοδιακό
Ακούστηκαν εκφράσεις που ήταν επιεικώς απαράδεκτες!!!
Η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη /
Ξεκίνησε 7.30 απόγευμα και τελείωσε 2 τα ξημερώματα
--------------------------------------------------------------
Μεταδόθηκε ζωντανά από την σελίδα του Δήμου Μεγαλόπολης
Δείτε τα βίντεο 
Είχαμε απόφαση κοινής αποδοχής
Ψηφίστηκε από τις 3 παρατάξεις (Χριστογιαννόπουλου - Μιχόπουλου- Τσιριγώτη)
Δεν ψήφισε ο Γιώργος Κατσιρούμπας

Στοιχεία της απόφασης :
1) Το δημοτικό συμβούλιο είναι αντίθετο στο αναθεωρημένο εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης, αφού δεν   έχει συμπεριλάβει τις προτάσεις  που έστειλε η Μεγαλόπολη στην πρώτη διαβούλευση.
2) Το δημοτικό συμβούλιο αντιτίθεται στην αναφορά για  έμμεσα πληττόμενους δήμους
3) Ζητά  τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις  να αφορούν ΜΟΝΟ την Μεγαλόπολη και ΟΧΙ  στους όμορους δήμους (Τρίπολης - Γορτυνίας και Οιχαλίας)
4)Να ζητηθεί άμεση  έγγραφη θέση από τους 3  Αρκάδες βουλευτές  ( Βλάση, Παπαηλιού και Κωνσταστινόπουλο) , από  τους περιφερειακούς συμβούλους και από συμμετέχοντες στην εταιρική σχέση του ΣΔΑΜ , σχετικά με το  αν συμφωνούν ότι μόνο η Μεγαλόπολη θα λάβει τα κίνητρα και τις επιδοτήσεις λόγω απολιγνιτοποίησης.
5) Θα συνεχιστεί η νομική υποστήριξη του δήμου στα ευρωπαϊκά όργανα και  όπου αλλού χρειαστεί, ανεξάρτητα των απαντήσεων που θα δοθούν



1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά πού είπε ο κύριος τσιριγωτης χρειάζονται αγώνες και αγώνες με διδάγματα από το ένδοξο παρελθόν της Μεγαλόπολης Τότε που μόλις άρχισαν τα προβλήματα το δημοτικό σχολείο δήλωσε αμέσως παραίτηση με αποτέλεσμα τους τριγμούς σε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Κύριε τσιριγωτη κάθε τι πού λέγεται από εσάς εδώ και καιρό ακούγεται σαν αστείο πλέον στα αυτιά των δημοτών του Δήμου Μεγαλόπολης
    ,λίγη σοβαρότητα στην δύσκολη περίοδο που υπάρχει δεν βλάπτει κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή