Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Μεταλιγνιτικός σχεδιασμός: Μπορούμε να εμπιστευτούμε τις πολιτικές δεσμεύσεις;;;/ Οι πολιτικές κωλοτούμπες καλά κρατούν!!!!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου

Στην Μεγαλόπολη βρισκόμαστε σε κομβική στιγμή
Αλλάζουμε σελίδα και προσανατολισμό
Πάμε στην "μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη"
Σχέδια και πλάνα στο τραπέζι..
Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην πραγμάτωση των λόγων σε έργα
Άρα στην κρατική - πολιτική αξιοπιστία/ Μπορούμε να τους εμπιστευτούμε;;;

Ας δούμε παραδείγματα που δυστυχώς είναι τραγικής αναξιοπιστίας 
και  γεγονότα που επιβεβαιώνουν το:
Αφού έκαναν λοιπόν τις ερωτήσεις τους, 
έδωσαν τις απαντήσεις τους 
και αμφότεροι στο τέλος κάνουν απλά τα ..."σαράντα του μακαρίτη"!
------------------------------------------------------------------------------------

Η εταιρεία ΠΙΤΣΟΣ, πού ήδη από χρόνια ανήκει σε γερμανική εταιρεία, κατεβάζει ρολά και πάει εις την ανατολή...
Πρόκειται για μια ακόμα (πρώην) ελληνική εταιρεία που κλείνει και οδηγούνται στην ανεργία κάμποσοι συμπολίτες μας...
Στέκομαι στο εξής:
Εκπρόσωποι της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης ... διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για αυτή την εξέλιξη, κατηγορώντας τη νυν Κυβέρνηση για το κλείσιμο της εταιρείας, κλαίγοντας γοερά για αυτό το κακό...
Πριν από λίγα χρόνια, η αδελφή του νυν Πρωθυπουργού, με το ίδιο ύφος, ερωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το επικείμενο κλείσιμο της ΠΙΤΣΟΣ, κλαίγοντας και αυτή γοερά...

Δημοσιεύουμε, προς ενημέρωση και προβληματισμό, κυρίως δε για να αναρωτηθούμε ΠΩΣ θα έρθουν εκείνες οι ρημάδες επενδύσεις σε αυτόν τον τόπο (όπως και την άμοιρη τη Δυτική Μακεδονία...)
 από τέτοιους πολιτικούς , ένθεν κακείθεν, που η κολοτούμπα πάει σύννεφο!!!

1. Ερώτηση της κας Ντόρας Μπακογιάννη το Νοέμβριο του 2017 προς τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, κο Παπαδημητρίου, με τίτλο "Κλείνει το εργοστάσιο της BSH HELLAS (ΠΙΤΣΟΣ) στην Ελλάδα", όπου, πραγματικά ρίχνει ...πολύ πόνο!!!!!
(δείτε ΕΔΩ)
2. Μία εκ των απαντήσεων που έλαβε τότε η κα Μπακογιάννη, από τον τότε Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ευστράτιο Ζαφείρη, ο οποίος αφού γράφει ό,τι γράφει, τελειώνει την απαντητική επιστολή του ως εξής : " Πέραν των ανωτέρω, σημειώνεται ότι οι επιχειρηματικές κινήσεις μεμονωμένων επιχειρήσεων εκφράζουν τη στρατηγική και τα συμφέροντα των μετόχων τους και δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο να απασχολούν την Κυβέρνηση"!!!!!!!!
(δείτε ΕΔΩ)
3. Απαντητική επιστολή (στη δεύτερη σελίδα του αρχείου) του τότε Προέδρου της Enterprise Greece κ. Θεόδωρου Στάϊκου, φερέλπιδος πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, όπου σφυράει αδιάφορα (αυτή η εταιρεία πρόκειται σήμερα να αναλάβει τις επενδύσεις που ... ΘΑ έρθουν και στη Μεγαλόπολη!!!!).
Τώρα Πρόεδρός της είναι ένα παιδί της ΝΔ...
(δείτε ΕΔΩ)
4. Ερώτηση πλήθους Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο... δικός μας. κ. Παπαηλιού, με το βαρύγδουπο τίτλο "Το κλείσιμο του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ, απότοκο διαχρονικών χειρισμών της ΝΔ στο σκάνδαλο της Siemens" προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Δικαιοσύνης (το ψάχνουν το πράγμα και από αλλού...), όπου πάλι σαν τη Ντόρα ρίχνουν πολύ πόνο, αλλά όταν ήταν στο γκουβέρνο, δεν μπορούσε να τους απασχολεί το θέμα....
(δείτε ΕΔΩ)
5. Απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ο οποίος, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στους κ.κ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων "... Η Σύμβαση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens (ΦΕΚ 164/Α’/27.02.2012) δεν προέβλεπε καμία υποχρέωση της εταιρείας Siemens να προβεί στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων για την εταιρεία Πίτσος. Συνεπώς, ο αρμόδιος Υπουργός δεν έχει συμβατική υποχρέωση να προβεί σε οποιαδήποτε όχληση προς την εταιρεία Siemens για το περιγραφόμενο στην ερώτηση ζήτημα.", κοινώς, δε μας αφορά του θέμα!
Να κόψουν το λαιμό τους οι εργαζόμενοι...

11 σχόλια:

  1. Μεταλιγνιτική και πιτσος.... Οπως λέμε πουτ... Και βούρτσες... Αχ καημένη γεωργια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιοπιστία λόγων και πράξεων, ανεξαρτήτου πολιτικού κόμματος
      Αυτό είναι το θέμα
      Πίτσος και μεταλιγνιτική είναι τα παραδείγματα
      Μαλλον εσείς μπερδέψτατε πουτ... και βούρτσα...
      με όλο το συμπάθιο...

      Διαγραφή
  2. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΙΤΣΟΣ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ-ΛΙΓΝΙΤΗΣ-ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ-ΓΕΩΡΓΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ-EDIL-ΒΛΑΣΗΣ-ΝΙΚΑΣ
    όλα συνδέονται , όλα ταιριάζουν και ταυτόχρονα είναι και άσχετα.
    Ειδικά αν ο αρθρογράφος αντιλαμβάνεται έστω και την ύστατη στιγμή τι έχει συμβεί όλο αυτό το διάστημα στην Μεγαλόπολη και ποιο θα είναι το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αρθρογράφος αντιλαμβάνεται επαρκώς τα πάντα και τους πάντες...
    Τα "καλά νέα" είναι νέα όχι έργα...
    Όμως χρειαζόμαστε αρχικά αισιοδοξία και θετική σκέψη
    Σαφώς χρειαζόμαστε πραγμάτωση των "καλών νέων" για θετικό τελικό αποτέλεσμα
    Από τι εξαρτάται το αρχικό από το τελικό;
    Από την αξιοπιστία των κεντρικά κυβερνώντων(όποιων και αν είναι αυτοί...)
    Ελπίζω να αντιλαμβάνεται και ο αναγνώστης.,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Γεωργία, τι σχέσει μπορεί να έχει η ΠΙΤΣΟΣ με την μεταλιγιτικη εποχή????? Πόσες αυτοβιομηχανιες έχουν αλλάξει έδρα ????? Ο μόνος σκοπός σκοπός που έκανες αυτή την ανάρτηση, είναι να πείσεις το έδαφος για κάποια αρνητική εξέλιξη για την δημοτική αρχή,παρά τις μεγάλες προσδοκίες που μας έχει ταισει για την μεταλιγιτικη εποχή.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά "δυσθεώρητο το μέγεθος της ...."
      Αυτό καταλάβατε; Ότι προλαμβάνω τις εξελίξεις για να "πέσει στα μαλακά ο δήμαρχος";
      τι να σας πω....
      Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη που οδεύει από κωλοτούμπες της εκάστοτε κυβέρνησης ΠΛΗΤΕΙ τον τόπο μας. όλους μας!!!
      Το τι επιπτώσεις έχει για την ...φήμη του εκάστοτε δημάρχου, επιτρέψτε μου είναι μηδαμινής σημασίας για εμένα και για όλους μας
      Οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται
      και θα το ξαναπώ κρίνονται για το τι έκαναν στις εκλογές...
      Τώρα αν εσείς βλέπετε τον Χριστογιαννόπουλο πίσω από όλα και όλους μάλλον αδικείται ως δήμαρχος 5-6000 ανθρώπων
      μήπως να πάει για βουλευτής...

      Διαγραφή
  4. ΟΠΟΤΕ ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ; YΠΑΡΧΕΙ ΒΛΑΣΗΣ ΝΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.... ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΡΕ ΓΕΩΡΓΙΑ …. ΠΑΡΑΤΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλλον δεν το ακουσατε αλλα η γραμμη παραγωγης, ο εξοπλισμος και οι εργαζομενοι της ΠΙΤΣΟΣ απορροφηθηκαν απο την PYRAMIS.
    Οποτε δεν ηταν και τοσο αναξιοπιστοι οι πολιτικοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα παραμύθια σας έχει βάλει να λέτε ο βασιλιάς της αναξιοπιστίας Άδωνις;
      Η συμφωνία της Pyramis με τους Γερμανούς αφορά την εξαγορά ΜΕΡΟΥΣ του παραγωγικού εξοπλισμού και των εργαστηρίων του εργοστασίου στο Ρέντη (το οποίο έχει κλείσει οριστικά κι αμετάκλητα). Οι εργαζόμενοι στην Πίτσος έχουν περάσει στην ανεργία. Από πλευράς Pyramis σήμερα γίνεται λόγος ΜΟΝΟ για πρόσληψη κάποιων πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Πίτσος ενώ παλαιότερα έλεγαν και για μελλοντική κι αόριστη αξιοποίηση ΜΕΡΟΥΣ πρώην εργαζομένων όταν κι αν μπει ποτέ σε λειτουργία η νέα μονάδα παραγωγής που σχεδιάζει να στήσει από το μηδέν η Pyramis. Σήμερα δεν λένε απολύτως τίποτε για τους εργαζόμενους στην παραγωγή.
      Άλλη μια παραμύθα του Γαύδωνι που κατεβάσατε αμάσητη.
      https://www.kathimerini.gr/economy/business/561364414/to-schedio-tis-pyramis-gia-ti-nea-pitsos/

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις καλά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας PYRAMIS-BOSCH; Γιατί τουλάχιστον όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα, η PΥRAMIS ενδιαφέρεται να πάρει μέρος του εξοπλισμού του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ στο Ρέντη και να τον εγκαταστήσει σε νέο χώρο στη Δυτική Αττική ή τη Βοιωτία.
      Συνεπώς, δεν πρόκειται για επαναλειτουργία της υφιστάμενης μονάδας της ΠΙΤΣΟΣ αλλά για το ξεπούλημά της και την πιθανή μεταφορά προσωπικού σε άλλη περιοχή.
      Βεβαίως, δεν πρέπει να βλέπουμε μισο-άδειο το ποτήρι, αλλά μισο-γεμάτο και να λέμε από το μπίτ ολότελα καλή και η Παναγιώταινα, στην κατάσταση που βρισκόμαστε...
      Σε κάθε περίπτωση, αυτή η εξέλιξη δεν είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης, όπως υπονοείς, αλλά αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μεταξύ "καρχαριών", εφόσον αμφότεροι κερδίζουν.
      Αυτό που δε θέλουμε να καταλάβουμε λαός και άρχοντες σε αυτή τη χώρα είναι ότι δεν πρόκειται να έχουμε τέτοιους είδους νέες παραγωγικές επενδύσεις εάν δεν γίνει "φιλικότερο" το περιβάλλον για τους "επενδυτές", δηλαδή εάν δεν επικρατήσουν μισθοί Κίνας, Μπαγκλαντές και Ινδίας...
      Σιγά σιγά θα το συνειδητοποιήσουμε, σιγά σιγά θα κατεβάσουμε τα παντελονάκια μας όπως εκατομμύρια εργαζόμενοι ό,που γης και δε θα αργήσει η ώρα που και εδώ θα φυτρώσουν πάλι "επενδυτές" δίνοντας εξευτελιστικούς μισθούς που θα παράγουν όμως προϊόντα με ένδειξη "made in Greece"...

      Κυρία Γεωργία, ανησύχησαν τα ντόπια κομματόσκυλα μην θιγούν τα αφεντικά τους! Δε γνωρίζουν ότι θα τους πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες... Μην πτοείστε.

      Διαγραφή
  6. "Συνεπώς, δεν πρόκειται για επαναλειτουργία της υφιστάμε νης μονάδας της ΠΙΤΣΟΣ αλλά για το ξεπούλημά της και την πιθανή μεταφορά προσωπικού σε άλλη περιοχή."
    1) Καλα ειμαστε σοβαροι; Ποιο ξεπουλημα; Μια ιδιωτική εταιρεία πουλησε τον εξοπλισμό της σε καποια αλλη. Και αυτο ειναι ξεπούλημα;
    Τι μας νοιαζει ποσο πληρωσε ο ενας ιδιώτης τον αλλο;
    2) Το εργοστάσιο ηταν στο Ρεντη και θα μεταφερθεί πιθανοτατα στον Ασπρόπυργο.
    Αυτο ειναι προβλημα;Μηπως να κανουμε δημοψήφισμα για το σε ποια περιοχή θα είναι ο χώρος εργασιας καθε εργαζομενου;
    3) Μπορεί να μη προσληφθηκαν τουλάχιστον απο την αρχή ολοι οι παλιοι εργαζόμενοι αλλα μονο ενα μερος απο αυτους. Για 100 ατομα ακουστηκε.
    Δεν ειναι πολυ καλυτερο απο το να εμεναν ολοι ανεργοι; Και στο μελλον αν παει καλα η εταιρεία μπορει να προσληφθουν και αλλοι παλιοι ή νεοι εργαζομενοι.
    Εδω να πουμε οτι ολοι οι απολυμενοι της ΠΙΤΣΟΣ πηραν κανονικα τις αποζημιωσεις τους.
    Μαλιστα αυτοι που πηγαν στην Pyramis πηραν αποζημιωση και ενα μηνα μετα ξαναεπιασαν δουλεια.
    Λιγο πρεπει και στην Μεγαλόπολη να ξεκολαμε απο την νοοτροπια του δημοσιου υπαλληλου αφου η ΔΕΗ μας τελειωσε και να προσαρμοστουμε στον συγχρονο κοσμο αφου πλεον οσοι βρισκουν δουλεια στην περιοχή ή και σε οποια αλλη πολη βρουν δουλεια θα ειναι ιδιωτικοι υπάλληλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή