Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Μεγαλόπολη: Τα καλά νέα συνεχίζονται ! Ξεκινούν οι εργασίες για το φυσικό αέριο

Εβδομάδα με καλές ειδήσεις  για την Μεγαλόπολη!!!
Λίγες ώρες πέρασαν από  την ανακοίνωση για μοριοδότηση
στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

ΜΟΝΟ της Μεγαλόπολης ως λιγνιτική περιοχή στην Πελοπόννησο
(Δείτε το άρθρο μας ΕΔΩ)


Ήρθαν και τα καλά  νέα για το φυσικό αέριο
Ξεκινούν οι εργασίες μέσα στις επόμενες μέρες
δικαιώνοντας απόλυτα τις δεσμεύσεις
Δημάρχου Μεγ/λης  Χριστογιαννόπουλου -Υφυπ. Κώστα Βλάση
και εκπροσώπων Hengas στην εκδήλωση 4/12/2020
(Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ)

----------------------------------------------------------------------

Τα 3 +1   σχόλιά μας....
-- Παρόλες τις ..τρικλοποδιές, τις ενστάσεις και τους ...
     "καλοθελητές της καταστροφής"
    που ήθελαν το έργο του φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη 
    να μένει στα λόγια και στον... αέρα
    τα πράγματα πήγαν τελικά  όπως περιμέναμε για την πόλη μας
--- Μάλιστα η έναρξη αναμένεται σε επίσημη και πανηγυρική εκδήλωση
     που θα δώσει μια ώθηση αισιοδοξίας και χαμόγελου στους μεγαλοπολίτες

--- Με το καλό να  έχουμε και τρίτο καλό νέο
       Πάμε για  "hat-trick" στη Μεγαλόπολη!!!!
---- Με το καλό επίσης να αποδώσουμε "τα του Καίσαρος"...
      τα "μπράβο" και τα "ανάθεμα" σε όποιον τα αξίζει....
      ( θα αρθρογραφήσουμε σχετικώς σύντομα)
      

6 σχόλια:

  1. Έχω μια απορία, πρώτα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και μετά θα άνοιξη το γραφείο για την παραλαβή αιτήσεων. Δηλαδή πρώτα φτιάχνεις το σπίτι και μετά βγάζεις την άδεια. ΕΙΔΩΜΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καλά νέα με το φυσικό αέριο είναι οι υποσχέσεις ότι όλα θα είναι δωρεάν. Δωρεάν οι συνδέσεις, δωρεάν και η αντικατάσταση των παλιών λεβήτων.
    Σε ότι αφορά τις συνδέσεις εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και πράγματι είναι καλά τα νέα.
    Σε ότι αφορά όμως την υπόσχεση για την δωρεάν αντικατάσταση λεβήτων αλλά και τα υπόλοιπα εξαρτήματα, δεν έχουμε κανένα απολύτως νέο, καμία εξέλιξη, καμία αναφορά.
    Φαντάζομαι και ελπίζω ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις. Δεν θέλω να πάει κάτι στραβά.
    Το κόστος των εργασιών και προμήθειας νέων λεβήτων που θα καλεστεί να κάνει το κάθε σπίτι είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της σύνδεσης.
    Οπότε για να είναι πράγματι καλά τα νέα, θα πρέπει να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του δημάρχου , του βουλευτή και της εταιρίας.
    Θα πρέπει όταν ξεκινήσουν οι αιτήσεις , να έχει λυθεί αυτό το θέμα, αλλιώς τα νέα δεν θα είναι καθόλου καλά για όσους θα πρέπει να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ απορώ γιατί ο Δήμαρχος δεν βγαίνει δημόσια και να πει ξεκάθαρα τι μέλλει γενέσθαι, δηλαδή να πει με απλά λογια ,ότι ΔΩΡΕΑΝ θα είναι ΜΟΝΟ η σύνδεση και το υπόλοιπο κόστος θα βαρύνει τον συνδρομητή,η ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ????????

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν είναι ο Δήμαρχος αυτός που κανονίζει το παιχνίδι.
      Εγώ πάντως απορώ που ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος τί παιχνίδι παίζεται, βασικά δεν απορώ και τόσο γιατί ξέρω πως η συντριπτική πλειοψηφία κάνει πως δεν καταλαβαίνει για ευνόητους λόγους (μην πούμε τίποτε και χάσουμε και κανένα ρουσφέτι)
      Τα κλασικά και νεοελληνικά. Οι κομματάρχες τακίμιασαν με τον φίλα προσκείμενο εργολάβο με το κλασικό deal:
      "εσύ θα πάρεις το δίκτυο διανομής, εμείς θα σου εξασφαλίσουμε αδειοδοτήσεις και χρηματοδότηση για να ξεκινήσεις το κατασκευαστικό σκέλος κι απλά θα έχεις την υποχρέωση να απασχολείς δικά μας παιδιά (ρουσφέτια μας). Έτσι κι εσύ θα βγάζεις το κατιτίς σου (άνευ ανταγωνισμού, κι εμείς θα διατηρούμε την εκλογική μας πελατεία με τα έργα που ΘΑ τους φτιάξουμε (με τα δικά τους λεφτά) και το βόλεμα ρουσφετιών μας"

      Θυμίζω ότι στις αποφάσεις της ΡΑΕ (της "ανεξάρτητης αρχής" οι διοικήσεις της οποίας ορίζονται από τα κυβερνητικά επιτελεία, τόσο ανεξάρτητη) αναγράφεται ότι χορηγήθηκαν οι άδειες των δικτύων διανομής στην συγκεκριμένη εταιρεία γιατί προσκόμισε όλα τα δικαιολογητικά τα οποία πιστοποιούσαν ότι θα κατασκεύαζε τα δίκτυα διανομής με ίδια κεφάλια και με τραπεζικό δανεισμό. 5 μήνες μετά την χορήγηση των αδειών από την ΡΑΕ στην συγκεκριμένη εταιρία, μάθαμε ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες αφού εξασφαλίστηκε πρώτα ότι θα πέσουν σχεδόν 4 εκατομμύρια κρατικού χρήματος (ΕΣΠΑ) για το έργο που θα έφτιαχνε ο ιδιώτης με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.
      Τί δεν έχετε καταλάβει ακόμη; Εδώ και πολλά χρόνια έτσι παίζεται το παιχνίδι, με τον δρόμο του ΜΟΡΕΑ το ίδιο δεν έγινε; Παραχωρήθηκε η κατασκευή και διαχείριση του δρόμου από τους κομματάρχες στον εργολάβο με την υποχρέωση να απασχολεί αυτός "δικά τους παιδιά" και του πληρώνουμε κι αποζημιώσεις από πάνω αν η διέλευση των οχημάτων δεν είναι αυτή που αναμένεται ανά έτος. Και στην τηλεθέρμανση θυμάμαι ότι εμείς τρώγαμε πόρτα γιατί ήμασταν ανήλικοι τότε και δεν μπορούσαν να μας απασχολήσουν στις εργασίες αλλά για τα επίσης ανήλικα τέκνα δημοτικών συμβούλων εκείνης της περιόδου ίσχυαν άλλοι νόμοι...
      Τέλος δεν ξέρω τι λέει η κυρία Δημητρακοπούλου, εγώ ξέρω ότι στο Ελλαδιστάν οι ανακοινώσεις για έναρξη εργασιών δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς αλλά η ολοκλήρωσή τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Και το έργο της τηλεθέρμανσης ξεκίνησε κάποτε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στο Ελλαδιστάν εάν δεν πέσει το χρήμα των κορόιδων (κοινώς φορολογούμενων) τίποτε δεν προχωρά. Κι ας λένε για τζάμπα και κουραφέξαλα. ΔΕΝ υπάρχει τζάμπα γεύμα!

      Διαγραφή
  3. Μπραβο. Ένα έργο πνοής για την πόλη;;; Καλή επιτυχία στην ανάδοχο εταιρία.ολοι πρέπει να συνδεθούμε με το φυσικό αέριο και να στηρίξουμε αυτό το έργο.Αλλωστε το γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρία βρήκε συνεργάτες μέσα από την πόλη δείχνει το ήθος και το επίπεδο της .Μπραβο κύριε Λαμπρόπουλε.Βεβαια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε αυτοί την πόλη υπάρχουν μηχανικοί οι οποίοι αγωνίζονται να ζήσουν και να συντηρήσουν την οικογένειά τους ,και από τους οποίους η συνεργατεσας δεν ζήτησαν καμμιά προσφορά .Μάλλον τα λεφτά είναι πολλά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον κύριο Βλάσση .Μπράβο στο δήμαρχο.100 θέσης εργασία για δύο χρόνια δεν είναι λίγο για την πόλη.Την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες.Μπραβο και πάλι μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή