Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Κατοχυρώθηκε! ΜΟΝΟ η Μεγαλόπολη στην επιπλέον μοριοδότηση για τον ΑΣΕΠ!!!!!

Επιπλέον μοριοδότηση για τον ΑΣΕΠ λόγω απολιγνιτοποίησης
Ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό για τον Δήμο Μεγαλόπολης
Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε να ισχύσει για όλη την Αρκαδία
Μέχρι σήμερα ΔΕΝ είχε ξεκαθαριστεί  τι τελικά θα γίνει
Επιτέλους κατοχυρώθηκε:
ΜΟΝΟ η Μεγαλόπολη στην επιπλέον μοριοδότηση 
για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ!!!!

----------------------------------------------------------------------
Αναλυτικά
1. Με το άρθρο 12 του Ν. 4765/2021 (ΦΕΚ 6/τ.Α΄/2021) προβλέφθηκε ότι στους γραπτούς διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν μια σειρά από μόρια, πλέον της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν από τη γραπτή δοκιμασία, εφόσον είναι κάτοχοι διδακτορικών, μεταπτυχιακών τίτλων, κατέχουν τίτλους γνώσης ξένων γλωσσών και έχουν εμπειρία έως πέντε (5) έτη. Αθροιστικά, το μέγιστο σύνολο μορίων από τα παραπάνω είναι στις 14,5 μονάδες, γεγονός που είναι σχετικά δύσκολο να καλύψει κάποιος συμμετέχοντας.

Πέρα από αυτά τα μόρια, στο συγκεκριμένο άρθρο και συγκεκριμένα στην παράγραφο στ προβλέπεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων περιοχών, λαμβάνουν επιπλέον είκοσι (20) μόρια:
- στα) των μικρών νησιωτικών Δήμων, ήτοι με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους,
- στβ) των μικρών ηπειρωτικών Δήμων και μικρών ορεινών Δήμων, ήτοι με πληθυσμό με πληθυσμό κάτω από 10.000 κατοίκους
- στγ) των μεγάλων και μεσαίων νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
- στδ) των Μεσαίων ηπειρωτικών Δήμων (από 10.000 έως 25.000 κατοίκους), καθώς και των μεγάλων ηπειρωτικών Δήμων (πάνω από 25.000 κατοίκους) και Δήμοι πρωτευουσών νομών αποκλειστικά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, των Π.Ε. Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πέλλας, Κιλκίς, και Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Στην παράγραφο ζ του ίδιου άρθρου, προβλέπεται η επιπλέον μοριοδότηση κατά δέκα (10) μόρια, στους μόνιμους κατοίκους:
- ζα) των μεγάλων και μεσαίων νησιωτικών Δήμων, εκτός αυτών της Περιφέρειας Αττικής που έχουν πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, καθώς και όσων υπάγονται στην υποπερίπτωση στγ
- ζβ) των μεγάλων ηπειρωτικών Δήμων και Δήμων πρωτευουσών νομών αποκλειστικά των Περιφερειών Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου.
- ζγ) των μεγάλων ηπειρωτικών Δήμων και Δήμων πρωτευουσών Νομών έως 25.000 κατοίκους, εκτός αυτών που υπάγονται στην Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, και όσων υπάγονται στις υποπεριπτώσεις στδ) και ζβ).

Με το άρθρο 45 του ν. 4795/2021 στην παρ. 1 του άρθρου 12 του ν. 4765/2021 μετά την υποπερ. στδ) προστέθηκε υποπερ. στε) ως εξής: «στε) Ο.Τ.Α. που εντάσσονται σε σχέδιο αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις υπό την επιφύλαξη της υποπερ. στδ).»
Ουσιαστικά, με αυτή την προσθήκη εντάχθηκε και ο Δήμος Μεγαλόπολης, ωστόσο ΔΕΝ ξεκαθαρίστηκε εάν περιλαμβάνονταν και άλλοι Δήμοι (π.χ. Δήμος Τρίπολης, Γορτυνίας κοκ), όπως ζητούσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος...

Ήρθε λοιπόν ο κ. Βορίδης, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 12 του νόμου, που λέει ότι " Με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εσωτερικών ταξινομούνται οι Δήμοι στις κατηγορίες των περ. στ΄ και ζ΄" και εξέδωσε στις 17 Μαϊου 2021, το συνημμένο πίνακα.
Σε αυτό τον πίνακα περιλαμβάνονται 147 Δήμοι σε όλη τη χώρα, που πληρούν τις διατάξεις των περιπτώσεων στ) και ζ) του άρθρου 12.


Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο Δήμος Μεγαλόπολης, αποκλειστικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως Δήμος που εντάσσεται σε Σχέδιο Αναπτυξιακής Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή. 
Αυτός ο χαρακτηρισμός έχει σημασία γιατί ουσιαστικά κατοχυρώνει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως υποκείμενο ΟΤΑ για υποστήριξη λόγω της απολιγνιτοποίησης.

2 σχόλια:

  1. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, που αθόρυβα εφτασαν σε αυτό το αποτελεσμα. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρα ή θα παμε μεταναστες ή θα μπουμε στο δημοσιο σε αλλες πολεις... Μεγαλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή